Frizelli
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 5 г. 0 хв.
Frizelli - це різновид італійського хліба родом з південних регіонів Італії, який випікається двічі, перший раз - майже до готовності, вдруге - до румяности. Його історія налічує століття.
Опис приготування:
Готуються фрізелле просто, але слід враховувати нюанси по вибору борошна, підготовці закваски, дотримання температурного режиму випічки. Дивіться покрокову інструкцію і готуйте із задоволенням!
- Борошно - 333 грам (сорт"00& Quot; )
- Вода - 200 мілілітрів
- Пшенична стартер - 113 грам
- Сіль - 6, 5 грами
Підготуйте інгредієнти.
Влийте в миску для замісу тіста воду і розчиніть в ній пшеничне закваску, яку слід напередодні освіжити.
Розмішайте до розчинення закваски.
Просійте туди ж борошно.
Замісити тісто на невеликих оборотах.
Додайте в останню чергу сіль і вимішують тісто до гладкості.
Зробіть з тіста кулю, приберіть під плівку на 1 годину при кімнатній температурі.
Через годину розділіть тісто на 4 рівні частини, одна частина вагою близько 160 грамів, подкатайте в кулю.
Розкачайте кожну частину в джгутик.
З'єднайте кінці джгутика.
Викладіть заготовки на лист для випічки.
Накрийте вологою серветкою і залиште на расстойку від 3 до 5 годин в залежності від того, наскільки сильна була закваска.
Перед випічкою прогрійте духовку до 250 градусів, випікайте перші 10 хвилин з парою при максимальній температурі, потім зменшіть температуру до 180 градусів і продовжуйте випікати ще 10-15 хвилин, майже до готовності.
Фрізелла не повинна сильно зарум'яниться.
Потім, ще гарячими, розріжте поперек.
Викладіть фрізелле знову на лист для випічки і продовжите випікати до зарум'янювання, можна після 7-10 хвилин випікання включити гриль і довести до готовності.
Поки випікаються фрізелле, підготуйте оливкова олія першого віджиму, томати, базилік, підійде навіть сухий, це може бути м'який сир, м'ясо в будь-якому вигляді, тунець. Одним словом все, що знайдеться в домі.
Подавайте готові фрізелле до столу.
Поливайте їх оливковою олією.
Викладайте начинку.
Прикрашайте зеленню і насолоджуйтеся смаком Італії. Смачного!