Душенина
(покроковий рецепт з фото)
Старовинне традиційно українське м'ясне блюдо, приготоване в горщиках. Ситне і смачне. Розповідаю, як приготувати душенину.
Опис приготування:
У давні часи душенину готували в печі. Такий спосіб готування м'яса був найбільш поширений. Зараз ми можемо замінити піч на духовку і приготувати цю страву за допомогою рецепта приготування Душенину. Він досить простий і не відніме у вас багато часу. Тому читаємо рецепт і беремося готувати.
1. М'ясо нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі. Викладаємо в горщик.
2. Готуємо овочі - чистимо і нарізаємо кубиками.
3. Злегка обсмажуємо цибулю, моркву і картоплю. Викладаємо в горщик.
4. Додаємо в горщик нарізані помідор і болгарський перець.
5. Солимо і перчимо. Додаємо нарізаний часник і сметану.
6. Заливаємо водою і закриваємо кришкою.
7. Готуємо в духовці до готовності м'яса.
Ось і весь процес. Правда легко? А як смачно вийде ммм… Смачного!
- М'ясо будь - 150 грам
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 1/2 штуки
- Помідор - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Крем - 1, 5 Ст. Ложки
- Вода - 1/2 склянки
1. М'ясо нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі. Викладаємо в горщик.
2. Готуємо овочі - чистимо і нарізаємо кубиками.
3. Злегка обсмажуємо цибулю, моркву і картоплю. Викладаємо в горщик.
4. Додаємо в горщик нарізані помідор і болгарський перець.
5. Солимо і перчимо. Додаємо нарізаний часник і сметану.
6. Заливаємо водою і закриваємо кришкою.
7. Готуємо в духовці до готовності м'яса.
Ось і весь процес. Правда легко? А як смачно вийде ммм… Смачного!