Цукерки «Метеорит»
(покроковий рецепт з фото)
Домашні цукерки набагато смачніше покупних. Пропоную рецепт шоколадних цукерок з горіхом "метеорит" . Смак чудовий, помірно солодкий. Шоколадна глазур на основі темного какао-порошку і масла.
Для приготування цукерок найчастіше використовують підсмажений арахіс. По бажанню, арахіс можна поєднувати з іншими горіхами. Якщо хочете спростити рецепт, використовуйте звичайний шоколад, попередньо розтопивши його на водяній бані.
- Волоський горіх - 100 грам
- Арахіс - 100 грам
- Какао-порошок - 5 Ст. Ложок
- Цукрова пудра - 7 Ст. Ложок (в горіхову масу 4 ст. Ложки, в шоколад 3 ст. Ложки)
- Молоко - 60 мілілітрів
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 100 грам (в шоколад 60 грам, в горіхову масу 40 грам)
- Печиво пісочне - 100 грам
Підготуємо інгредієнти для цукерок.
У миску кладемо 4 столові ложки цукрової пудри і мед.
Додаємо вершкове масло і ставимо миску на водяну баню.
Перемішуємо, коли консистенція буде однорідною прибираємо миску з водяної бані. Маса повинна бути теплою, а не гарячою.
Печиво подрібнюємо в крихту і додаємо в миску.
Подрібнюємо арахіс і волоські горіхи, потім, додаємо в миску і все перемішуємо. Ставимо миску в холодильник на 20 хвилин.
Робимо кружечки і кладемо на плоску тарілку. Знову відправляємо в холодильник на 20-30 хвилин.
Готуємо шоколадну масу. У миску насипаємо какао порошок і 3 ст. Ложки цукрової пудри. Перемішуємо.
Додаємо трохи молока. Ставимо на слабкий вогонь і розігріваємо, безперервно помішуючи. Доводимо до кипіння і прибираємо з вогню.
Додаємо вершкове масло. Перемішуємо, потім, охолоджуємо.
Круглі горіхові цукерки поливаємо шоколадною масою і відправляємо в холод на годину.
Цукерки готові. Подаємо охолодженими. По бажанню, їх можна посипати колотими горіхами.
Приємного чаювання!