Цукерки «Бараночки»
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальні і дуже красиві на вигляд, але ж і ви можете такі цукерки "бараночка" в домашніх умовах приготувати! І без особливих зусиль. Таку цукерку беруть за "хвостик від бублика" і їдять!
Такі цукерки "бараночка" в домашніх умовах готувати просто, я так думаю, для випадків, коли гостей хочеться здивувати чимось новеньким, ідеально підходить! У мене, правда, "бараночек" виявилося мало, тому в деякі цукерки я встромила горішки кеш'ю. Теж дуже смачно вийшло, але трималися такі цукерки погано. Ну а в іншому - експериментуйте з інгредієнтами і смаками, а я вам розповім, як приготувати цукерки "бараночка" для гостей!
- Згущене молоко - 400 грам
- Арахіс - 200 грам
- Шоколад чорний - 60 грам
- Вершкове масло - За смаком (чим більше масла - тим краще цукерки застигнуть)
- Бублики - За смаком (на одну конфету понадобится половинка бублика)
- Цукор - За смаком (для присипки готових цукерок, можна замінити кокосовою або вафельної стружкою)
1. У каструльку з товстим дном виливаємо згущене молоко і викладаємо масло. Доводимо до кипіння, постійно помішуючи, як тільки маса загусне і потемніє, знімаємо з вогню.
2. Тепер горішки обсмажуємо, подрібнюємо в блендері до стану крихти. У мене згущене молоко виявилася недостатньо солодкою, тому я ще й цукру до горішкам додала. Цю солодку горіхову крихту домішуємо до згущеному молоці. З цієї маси формуємо цукерки, потім відправимо в холодильник. Якщо не виходить, додайте ще горіхів або печива.
3. Rastaplïvaem шоколад, коли цукерки в холодильнику вже трохи підмерзнуть і "схопляться", занурюємо спочатку в топлений шоколад, потім в цукор. І вставляємо шматочок бублика збоку. Далі знову відправимо в холодильник, поки остаточно не замерзне.
4. Ось така краса вийшла!