Рецепт Частка фото

Частка
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Птах , Курка , Куряча печінка , Цільнозернове борошно
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю
Випічка , Запіканка
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Приготуємо румунський дроб. Рецепт простий, інгредієнти доступні. Частка - це різновид запіканки, в основу якої входить куряча печінка, яйця і сметана.

Опис приготування:

Дроб ситний, тому його найкраще подавати із зеленим салатом, овочами або легким бульйоном. Традиційний рецепт приготування багато в чому відрізняється від сучасного варіанта. Дроб готували з печінки і потрухів ягняти, додавали жир і запікали до темного кольору.

  • Печінка куряча - 400 грам
  • Яйця - 5 штук (з відварених додаємо до печінки, 2 сирих для заливки.)
  • Крем - 200 мілілітрів
  • Борошно цільнозернове - 3-4 Ст. Ложок
  • Зелень - 1 За смаком
  • Сіль - 1 щіпка
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
частка - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
частка - фото крок 2
Печінка обсмажуємо на соняшниковій олії 5-7 хвилин.
частка - фото крок 3
Розрізаємо печінку на великі шматки і кладемо в форму для запікання. Зручніше за все використовувати прямокутну форму для кексу.
частка - фото крок 4
3 яйця варимо, охолоджуємо, чистимо і розрізаємо на четвертинки.
частка - фото крок 5
Додаємо яйця до печінки. Далі знову кладемо печінку і яйця.
частка - фото крок 6
У піалу вбиваємо 2 яйця і додаємо борошно.
частка - фото крок 7
Кладемо сметану.
частка - фото крок 8
Додаємо трохи зелені, сіль і перець. Все перемішуємо.
частка - фото крок 9
Отриману масу виливаємо в форму до печінки і яєць. Відправляємо форму в духовку. Готуємо при температурі 190-200 градусів близько 30 хвилин.
частка - фото крок 10
Після випікання залишаємо дроб в формі хвилин на 10, потім, дістаємо з форми і нарізаємо на порційні шматки. Блюдо готово. Смачного!