Частка
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Приготуємо румунський дроб. Рецепт простий, інгредієнти доступні. Частка - це різновид запіканки, в основу якої входить куряча печінка, яйця і сметана.
Опис приготування:
Дроб ситний, тому його найкраще подавати із зеленим салатом, овочами або легким бульйоном. Традиційний рецепт приготування багато в чому відрізняється від сучасного варіанта. Дроб готували з печінки і потрухів ягняти, додавали жир і запікали до темного кольору.
- Печінка куряча - 400 грам
- Яйця - 5 штук (з відварених додаємо до печінки, 2 сирих для заливки.)
- Крем - 200 мілілітрів
- Борошно цільнозернове - 3-4 Ст. Ложок
- Зелень - 1 За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
Підготуємо інгредієнти.
Печінка обсмажуємо на соняшниковій олії 5-7 хвилин.
Розрізаємо печінку на великі шматки і кладемо в форму для запікання. Зручніше за все використовувати прямокутну форму для кексу.
3 яйця варимо, охолоджуємо, чистимо і розрізаємо на четвертинки.
Додаємо яйця до печінки. Далі знову кладемо печінку і яйця.
У піалу вбиваємо 2 яйця і додаємо борошно.
Кладемо сметану.
Додаємо трохи зелені, сіль і перець. Все перемішуємо.
Отриману масу виливаємо в форму до печінки і яєць. Відправляємо форму в духовку. Готуємо при температурі 190-200 градусів близько 30 хвилин.
Після випікання залишаємо дроб в формі хвилин на 10, потім, дістаємо з форми і нарізаємо на порційні шматки. Блюдо готово. Смачного!