Zavivantsи
(покроковий рецепт з фото)
Zavivantsи - це дуже красиві і оригінальні булочки з корицею, є ідеальним доповненням до чаю або кави. Приготувати цю красу нескладно - ділюся простим і зрозумілим рецептом.
Завиванці придбали свою назву завдяки своєму зовнішньому вигляду. А так, за смаком, це звичайнісінькі булочки з корицею. Так що якщо любите булочки з корицею, але хочете трохи поекспериментувати і освіжити це звичне ласощі, рекомендую спробувати завиванці. Благо готувати їх не дуже-то складно.
- Дріжджі сухі швидкодіючі - 5 грам
- Цукровий пісок - 180 грам
- Вершкове масло - 45 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Ізюм світлий - 100 грам
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Молоко - 200 мілілітрів
- Кориця мелена - 3 чайних ложки
Змішуємо в мисці всі сипучі інгредієнти - борошно, дріжджі, цукор і сіль.
В іншій ємності змішуємо яйця, розтоплене масло і молоко кімнатної температури.
Змішуємо рідку суміш з сухої, замішуємо з цього м'яке і еластичне тісто.
Загортаємо тісто харчовою плівкою і відправляємо на 40-60 хвилин в тепле місце. Тісто має збільшитися приблизно вдвічі. Коли пройде 40-60 хвилин, тісто потрібно гарненько обмять і залишити в тепле місце ще хвилин на 20.
Готове тісто розгортаємо в прямокутний пласт товщиною приблизно в 0, 5-1 см. Змащуємо тісто розтопленим маслом, засипаємо цукром і корицею, розкладаємо попередньо замочений в окропі родзинки.
Звертаємо наше тісто рулетиком і нарізаємо на шматочки товщиною близько 2 см (як на фото).
Застеляємо пергаментним папером, розкладаємо на неї наших завиванців. Змащуємо кожну булочку збитим яйцем. Ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, і запікаємо 25-30 хвилин - поки скоринка не стане золотистою.
Готово! Ставимо чай або каву і насолоджуємося