Рецепт Уалібах фото

Уалібах
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Уалібах - це осетинський пиріг з сиром. Символ єднання Бога, землі і сонця за місцевими звичаями. Розповідаю і показую, як його приготувати.

Опис приготування:

Перед вами класичний рецепт приготування уалібаха. Для початку зробимо тісто. Змішайте в стакані сухі дріжджі, цукор, 1 чайну ложку пшеничного борошна, перемішуємо і додаємо тепле молоко. Ми залишаємо на 10-15 хвилин. Потім просіваємо пшеничне борошно, в середині робимо поглиблення, вливаємо туди кефір, сіль і суміш дріжджів з молоком. Замішуємо тісто і ставимо в тепле місце на 2-3 годину. Для начинки вам знадобиться справжній осетинський сир, його необхідно віджати від залишків сировоткі і ретельно розім'яти (до однорідної маси), потім посолити і добре перемішати. Нижче наведено покроковий рецепт приготування уалібаха з фотографіями. Успіхів!

  • Борошно пшеничне - 400 грам
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Кефір - 2 склянки
  • Молоко - 1/2 склянки
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Сир осетинський - 300 грам
уалібах - фото крок 1
Готове тісто розкачати в коржі. В середину викладіть начинку.
уалібах - фото крок 2
Краї коржика стягніть до центру і з'єднайте.
уалібах - фото крок 3
Натиском долоні разравниваем пиріг, попередньо перевернувши його швом вниз.
уалібах - фото крок 4
Покладіть пиріг в змащену маслом, розігріту форму.
уалібах - фото крок 5
Добре розрівняйте по поверхні форми, Запікається уалібах до верху швом.
уалібах - фото крок 6
Випікаємо в духовці до рум'яної тесту.
уалібах - фото крок 7
Готово! Подавати до столу, попередньо змастивши вершковим маслом. Смачного!

Схожі рецепти