Рецепт Торт «Семистаканник» фото

Торт «Семистаканник»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Яйця
Страви без випічки
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 10 хв.

Назва торта говорить сама за себе. Всі сім основних інгредієнтів вимірюються склянками. Велику популярність виріб отримало за радянських часів. Саме тоді любили піч великі і ситні торти.

Опис приготування:

Варто зауважити, що крем ви можете зробити будь-який. Раніше, частіше використовувався масляний з вареним згущеним молоком. Незважаючи на значний список інгредієнтів, торт готується швидко, великий час займає просочування.

  • Борошно пшеничне - 1 Склянка(200 мл.)
  • Сухе молоко - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Яйця - 1 Склянка(3 великих або 2 дрібних)
  • Вершкове масло - 1 Склянка (розтоплене, в замороженому вигляді 180 грам)
  • Крохмаль - 1 Склянка (будь-який)
  • Крем - 1 Склянка(+ 100 грам в крем)
  • Розпушувач для тіста - 12 грам
  • Вершки - 500 мілілітрів (в вершках, 33% жирності)
  • Цукрова пудра - 40 грам (або за смаком, в вершках)
  • Ванілін - За смаком
торт
Підготуйте необхідні інгредієнти. Масло розтопіть. Борошно і сухе молоко просійте.
торт
У чаші змішайте борошно, сухе молоко, розпушувач, крохмаль, ванілін.
торт
В окремому посуді збийте яйця з цукром в пишну піну.
торт
Додайте сметану, збийте.
торт
Додайте розтоплене вершкове масло, ще раз збийте.
торт
З'єднайте обидві частини і на малих обертах збийте міксером. Увімкніть духовку на 180 градусів.
торт
Підготуйте форму. Застелите пергаментом. Перелийте тісто і поставте випікатися на 20 хвилин при температурі 180 градусів.
торт
Готовий корж дістаньте з духовки. Перекладіть на решітку або дошку, прохолодний.
торт
Зробіть крем. Охолоджені вершки перелийте в чисту, суху тару і почніть збивати, як тільки маса почне згущуватися, додайте цукрову пудру.
торт
В самому кінці збивання додайте сметану і ще раз збийте.
торт
Охолоджений корж розріжте на три частини. Кінець podrovnyayte. Обрізки залиште для крихти.
торт
Промажьте рясно один корж кремом.
торт
Повторіть дію з двома іншими коржами.
торт
Оформіть торт за бажанням. Поставте в холодильник на 3-4 годину.
торт
Торт готовий. Приємного чаювання!

Схожі рецепти