Торт «Семистаканник»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 10 хв.
Назва торта говорить сама за себе. Всі сім основних інгредієнтів вимірюються склянками. Велику популярність виріб отримало за радянських часів. Саме тоді любили піч великі і ситні торти.
Опис приготування:
Варто зауважити, що крем ви можете зробити будь-який. Раніше, частіше використовувався масляний з вареним згущеним молоком. Незважаючи на значний список інгредієнтів, торт готується швидко, великий час займає просочування.
- Борошно пшеничне - 1 Склянка(200 мл.)
- Сухе молоко - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 1 Склянка(3 великих або 2 дрібних)
- Вершкове масло - 1 Склянка (розтоплене, в замороженому вигляді 180 грам)
- Крохмаль - 1 Склянка (будь-який)
- Крем - 1 Склянка(+ 100 грам в крем)
- Розпушувач для тіста - 12 грам
- Вершки - 500 мілілітрів (в вершках, 33% жирності)
- Цукрова пудра - 40 грам (або за смаком, в вершках)
- Ванілін - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти. Масло розтопіть. Борошно і сухе молоко просійте.
У чаші змішайте борошно, сухе молоко, розпушувач, крохмаль, ванілін.
В окремому посуді збийте яйця з цукром в пишну піну.
Додайте сметану, збийте.
Додайте розтоплене вершкове масло, ще раз збийте.
З'єднайте обидві частини і на малих обертах збийте міксером. Увімкніть духовку на 180 градусів.
Підготуйте форму. Застелите пергаментом. Перелийте тісто і поставте випікатися на 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Готовий корж дістаньте з духовки. Перекладіть на решітку або дошку, прохолодний.
Зробіть крем. Охолоджені вершки перелийте в чисту, суху тару і почніть збивати, як тільки маса почне згущуватися, додайте цукрову пудру.
В самому кінці збивання додайте сметану і ще раз збийте.
Охолоджений корж розріжте на три частини. Кінець podrovnyayte. Обрізки залиште для крихти.
Промажьте рясно один корж кремом.
Повторіть дію з двома іншими коржами.
Оформіть торт за бажанням. Поставте в холодильник на 3-4 годину.
Торт готовий. Приємного чаювання!