Торт «Джорджина»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Натрапив в інтернеті на рецепт приготування торта"Жоржина" . Торт виходить дуже смачний і красивий - справжній витвір мистецтва. Виклав тут, щоб далеко не бігати.
Опис приготування:
Теорія "Георгій" - не відрізняється особливою складністю приготування в порівнянні з іншими декоративними тортами, проте, щоб приготувати торт"Жоржина" в домашніх умовах, потрібно мати певну вправність, щоб належним чином розкачати тісто і приготувати крем.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Цукор - 2 склянки(1 стакан в тісто, 1 в вершках)
- Крем - 2 склянки(1 стакан в тісто, 1 в вершках)
- Яйце - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 200 грам
- Журавлина - 400 грам
- Ванілін - 1 штука
- Ягідний сік - 100 мілілітрів
- Сік шпинатний - 100 мілілітрів
Замішуємо тісто з цукру, солі, борошна і яйця і сметани.
Тісто має бути не дуже липким, але при цьому еластичним.
Ріжемо тісто на 3 шматочка.
Розкачати тісто на шматочки шириною по 5 або 6 сантиметрів.
Загортаємо в тісто фрукти.
Випікаємо шматки тесту в духовці до золотистого відтінку.
Розрізаємо шматочки косими надрізами.
Поки фрукти в тесті остигають, візьмемося за приготування крему. У миску додаємо цукор, сметану, вершкове масло і ванілін. Все перемішуємо.
Крем частка на дві частини. Більшу частину, приблизно 3/4 крему, фарбуємо ягідним соком, а меншу - шпинатним.
Викладаємо на тарілку короткі шматочки і фарбуємо їх в зелений колір.
Верхню частину офарблюємо ягідної фарбою. Під забарвленням мається на увазі занурювати тісто в крем і вичищати його.