Рецепт Торт «Banoffi» фото

Торт «Banoffi»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Банан
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 10
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Торт"Баноффі" - справжню насолоду! Його можна подати з будь-якого урочистої нагоди. Готується він з бісквітного тіста, вареного згущеного молока, бананів. З тортом доведеться повозитися, але він того вартий!

Опис приготування:

Для приготування торта"Баноффі" нам знадобиться варене згущене молоко. Даюи заощадити час, раджу купити в магазині варене згущене молоко або Дульсе де ліку (дульсе де Лече). Потім випікаємо коржі, готуємо так званий Айсінг, формує торт. Торт"Баноффі" не обов'язково повинен просочитися. Це можна відразу подавати до столу.

  • Борошно - 3 склянки (для тіста)
  • Розпушувач - 2 1/2 чайних ложки (для тіста)
  • Сіль - 3/4 чайних ложки (для тіста)
  • Вершкове масло - 170 грам (для тіста)
  • Цукор - 1 1/3 склянки (для тіста)
  • Олія соняшникова - 1/2 склянки (для тіста)
  • Яйця - 4 штуки (для тіста)
  • Ванільний цукор - 2 чайних ложки (для тіста)
  • Бавовна (знежирені вершки) - 3/4 склянки (для тіста)
  • Варене згущене молоко з цукром - 1/2 склянки (для тіста)
  • Банани - 4 штуки
  • Крекери - 1 Склянка (для основи)
  • Яєчні білки - 5 штук (для айсинга (глазурі))
  • Цукор - 1 Склянка (для айсинга, плюс 2 ст. Ложки)
  • Сіль - 1 щіпка (для айсинга)
  • Вершкове масло - 440 грам (для айсинга)
  • Варене згущене молоко з цукром - 1/2 склянки (для айсинга)
  • Вершки жирні - 1/2 склянки
  • Вершки жирні - 1/2 склянки
торт
1. Можна використовувати банку готового вареного згущеного молока, ще воно називається карамелізоване згущене молоко або Дульсе де ліку (дульсе де Лече). Якщо його немає, то беремо звичайну солодку згущене молоко (дві банки), виливаємо в керамічний або скляний посуд для випічки. Посуд зі згущеним молоком накриваємо фольгою, ставимо в іншу побільше, наповнену водою, відправляємо в розігріту до 165 градусів духовку на 2-3 годину. В результаті повинен вийде карамельний колір.
торт
2. Готуємо тісто. Для цього в мисці змішайте борошно, розпушувач і сіль. В іншій мисці збийте 170 г м'якого масла з 1 1/3 склянкою цукру.
торт
3. У тісто, продовжуючи збивати, поступово введіть 4 яйця, півсклянки вареного згущеного молока (остигнула), ванільний цукор і соняшникову олію. Потім, понизив скорость, введіть борошняну суміш і сколотини (знежирені вершки). Тісто призначене для випікання в двох середніх круглих формах. Змастіть форми маслом або застеліть пергаментом і вилийте тісто в форми, розділивши порівну.
торт
4. Випікайте тісто в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною зубочисткою. При готових основах зубочистка повинна виходити сухою. Остудіть основи в формах (хвилин 10).
торт
5. Витягнувши основи з форми, остудіть на решітці. Потім розріжте уздовж на дві частини кожну основу.
торт
6. Беремося за Айсінг. Збийте в мисці 5 яєчних білків, стакан плюс дві столові ложки цукру і дрібку солі. Потім поставте миску на водяну баню. Перемішуйте, поки гранули цукру не розчиняться. Потім відразу ж знімайте з лазні.
торт
7. Додайте в Айсінг 440 г масла, заважайте до розчинення. Потім додайте ще півсклянки вареного згущеного молока. Повинна вийти однорідна маса.
торт
8. Починаємо формувати торт. Попередньо почистіть і наріжте кружальцями банани. Викладіть на тарілку одну частину основи. Змастіть її 2/3 склянки айсінгом, засипте Айсінг 1/4 склянки подрібнених крекерів, зверху викладіть шар бананових кружечків.
торт
9. Повторіть процедуру ще з двома коржами.
торт
10. Отриману красу накрийте четвертим коржем і весь торт змастіть айсінгом.
торт
11. Верхівку посипте товченими крекерами. Якщо бажаєте, можете зробити зигзаги на крекерной крихті з шоколадного і / або карамельного сиропу (топленого шоколаду). Збийте вершки з додаванням щіпки солі у за допомогою кондитерського шприца прикрасьте краю торта.
торт
12. Охолодіть торт і подавайте. Торт готовий! Смачного!

Схожі рецепти