Рецепт Торт «ананас» фото

Торт «ананас»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Ананас
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Торт"Ананас" - ошатний, ніжний і смачний. Він стане прикрасою будь-якого святкового столу. На гостей він справляє незабутнє враження одним своїм виглядом.

Опис приготування:

Торт"Ананас" варто готувати на великі свята, оскільки він потребує багато часу. Але можна це зробити в два-три етапи. У перший день спекти бісквіт. Охолодити його і загорнути в харчову плівку. Буде навіть краще, якщо він добу полежить. На другий день приготувати крем і зібрати торт. А прикрашати вже на третій день перед подачею. Торт незвичайно ніжний і дуже смачний.

  • Куряче яйце - 4 штуки (в тісто)
  • Цукор - 400 грам(120 грам - в тісто, 80 грам - в вершках, 200 грам - в merengu)
  • Цукрова пудра - 20 грам (в вершках)
  • Борошно пшеничне - 160 грам (в тісто - 120 грам, в вершках - 40 грам)
  • Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка (в тісто)
  • Молоко - 350 мілілітрів (в вершках)
  • Вершки 33-35% - 250 мілілітрів (в вершках)
  • Вершкове масло - 40 грам (в вершках)
  • Ванільний цукор - 10 грам (в вершках)
  • Желатин - 10 грам (в вершках)
  • Ананас - 400 грам (консервований)
  • Сироп або вода - 50 мілілітрів (для замочування желатину)
  • Шоколад - 60 грам (для листя)
  • Жовтки яєць - 3 штуки (в вершках)
  • Білки яєць - 3 штуки (в merengu)
торт
Підготуйте інгредієнти для приготування торта"Ананас" .
торт
Відокремте білки від жовтків і викладіть в миску.
торт
Збийте білки до м'яких піків. Потім поступово додаючи цукор, збивайте білки до консистенції щільної, стійкою, густої піни.
торт
Додайте жовтки і знову збийте або перемішайте лопаткою.
торт
Всипте розпушувач тесту. Поступово додайте просіяне борошно і акуратно перемішайте тісто лопаткою.
торт
Викладіть тісто у форму для випічки з пергаментом.
торт
Випікайте корж при температурі 170 градусів 35-40 хвилин. Час випічки залежить від вашої духовки. Готовність перевіряйте дерев'яною паличкою.
торт
Приготуйте крем. У каструлю налийте молоко і поставте на плиту.
торт
У мисочку викладіть жовтки.
торт
Всипте цукор і ванільний цукор.
торт
Додайте борошно і ретельно перемішайте. Влийте кілька ложок молока. Грудочок не повинно бути.
торт
Коли молоко почне закипати, влийте в нього приготовану суміш. Постійно перемішуючи, доведіть крем до густої консистенції. У гарячий крем додайте вершкове масло і перемішайте. Накрийте крем харчовою плівкою і остудіть до кімнатної температури.
торт
Замочіть желатин в холодному сиропі з банки з ананасами.
торт
Після розтопіть желатин на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Трохи охолодіть і влийте в крем. Перемішайте до однорідної консистенції.
торт
У холодні вершки додайте цукрову пудру і збийте до густої консистенції.
торт
В заварний крем по одній столовій ложці додайте збиті вершки і збивайте. Крем для торта готовий. Він буде рідкуватим, так і має бути. У холоді крем з желатином відмінно застигне.
торт
Візьміть глибоку миску. Застелите її харчовою плівкою так, щоб кінці плівки звисали.
торт
Бісквітний корж розрізати вздовж на дві частини. З однієї частини виріжте коло діаметром верху миски. Решта бісквіт наріжте кубиками.
торт
На дно миски викладіть трохи крему, на крем трохи кубиків бісквіта.
торт
На бісквіт викладіть кілька шматочків ананаса.
торт
На ананаси викладіть кілька ложок крему.
торт
Таким чином заповніть всю миску до верху. Накрийте приготованим кругом з бісквіту. Кінці плівки підійміть і накрийте торт. Поставте його в холод на 5-6 годин, а краще на ніч.
торт
Вранці накрийте торт блюдом, переверніть догори дном і зніміть плівку.
торт
Збийте білки з цукром на водяній бані.
торт
Повапните торт збитими білками.
торт
За допомогою кулінарного мішка з круглою насадкою відсадити на торт"шишечки" ананаса.
торт
Виходить ось такий ананас.
торт
Залишається зробити листя для ананаса. Шоколад розтопіть будь-яким способом. Нанесіть на пергамент шоколадні листя, відправте в холод до повного застигання.
торт
В готовий торт вставте листя. Трохи присипте какао. Торт"Ананас" готовий. До подачі на стіл тримаєте торт в холоді.
торт
Приємного чаювання!

Схожі рецепти