Торт «ананас»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Торт"Ананас" - ошатний, ніжний і смачний. Він стане прикрасою будь-якого святкового столу. На гостей він справляє незабутнє враження одним своїм виглядом.
Опис приготування:
Торт"Ананас" варто готувати на великі свята, оскільки він потребує багато часу. Але можна це зробити в два-три етапи. У перший день спекти бісквіт. Охолодити його і загорнути в харчову плівку. Буде навіть краще, якщо він добу полежить. На другий день приготувати крем і зібрати торт. А прикрашати вже на третій день перед подачею. Торт незвичайно ніжний і дуже смачний.
- Куряче яйце - 4 штуки (в тісто)
- Цукор - 400 грам(120 грам - в тісто, 80 грам - в вершках, 200 грам - в merengu)
- Цукрова пудра - 20 грам (в вершках)
- Борошно пшеничне - 160 грам (в тісто - 120 грам, в вершках - 40 грам)
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка (в тісто)
- Молоко - 350 мілілітрів (в вершках)
- Вершки 33-35% - 250 мілілітрів (в вершках)
- Вершкове масло - 40 грам (в вершках)
- Ванільний цукор - 10 грам (в вершках)
- Желатин - 10 грам (в вершках)
- Ананас - 400 грам (консервований)
- Сироп або вода - 50 мілілітрів (для замочування желатину)
- Шоколад - 60 грам (для листя)
- Жовтки яєць - 3 штуки (в вершках)
- Білки яєць - 3 штуки (в merengu)
Підготуйте інгредієнти для приготування торта"Ананас" .
Відокремте білки від жовтків і викладіть в миску.
Збийте білки до м'яких піків. Потім поступово додаючи цукор, збивайте білки до консистенції щільної, стійкою, густої піни.
Додайте жовтки і знову збийте або перемішайте лопаткою.
Всипте розпушувач тесту. Поступово додайте просіяне борошно і акуратно перемішайте тісто лопаткою.
Викладіть тісто у форму для випічки з пергаментом.
Випікайте корж при температурі 170 градусів 35-40 хвилин. Час випічки залежить від вашої духовки. Готовність перевіряйте дерев'яною паличкою.
Приготуйте крем. У каструлю налийте молоко і поставте на плиту.
У мисочку викладіть жовтки.
Всипте цукор і ванільний цукор.
Додайте борошно і ретельно перемішайте. Влийте кілька ложок молока. Грудочок не повинно бути.
Коли молоко почне закипати, влийте в нього приготовану суміш. Постійно перемішуючи, доведіть крем до густої консистенції. У гарячий крем додайте вершкове масло і перемішайте. Накрийте крем харчовою плівкою і остудіть до кімнатної температури.
Замочіть желатин в холодному сиропі з банки з ананасами.
Після розтопіть желатин на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Трохи охолодіть і влийте в крем. Перемішайте до однорідної консистенції.
У холодні вершки додайте цукрову пудру і збийте до густої консистенції.
В заварний крем по одній столовій ложці додайте збиті вершки і збивайте. Крем для торта готовий. Він буде рідкуватим, так і має бути. У холоді крем з желатином відмінно застигне.
Візьміть глибоку миску. Застелите її харчовою плівкою так, щоб кінці плівки звисали.
Бісквітний корж розрізати вздовж на дві частини. З однієї частини виріжте коло діаметром верху миски. Решта бісквіт наріжте кубиками.
На дно миски викладіть трохи крему, на крем трохи кубиків бісквіта.
На бісквіт викладіть кілька шматочків ананаса.
На ананаси викладіть кілька ложок крему.
Таким чином заповніть всю миску до верху. Накрийте приготованим кругом з бісквіту. Кінці плівки підійміть і накрийте торт. Поставте його в холод на 5-6 годин, а краще на ніч.
Вранці накрийте торт блюдом, переверніть догори дном і зніміть плівку.
Збийте білки з цукром на водяній бані.
Повапните торт збитими білками.
За допомогою кулінарного мішка з круглою насадкою відсадити на торт"шишечки" ананаса.
Виходить ось такий ананас.
Залишається зробити листя для ананаса. Шоколад розтопіть будь-яким способом. Нанесіть на пергамент шоколадні листя, відправте в холод до повного застигання.
В готовий торт вставте листя. Трохи присипте какао. Торт"Ананас" готовий. До подачі на стіл тримаєте торт в холоді.
Приємного чаювання!