Салат по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Чудовий салат в кращих китайських традиціях. Відмінне поєднання гострого і солодкого смаків безсумнівно припадуть до вподоби любителям азіатської кухні. Отже, готуємо салат по-китайськи!
Опис приготування:
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати традиційний салат по-китайськи, то ви потрапили за потрібною адресою. На мій погляд, цей салат сподобається навіть тим, хто скептично ставиться до азіатської кухні, адже всі продукти тут нам добре знайомі і чудово поєднуються. Я сама не так вже й часто готую китайські національні страви, але цей простий рецепт салату по-китайськи відмінно прижився в нашому повсякденному кухні. Спробуйте і ви, впевнена, що він не залишить вас байдужими.
- Перець болгарський - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- М'ясо - 250 грам
- Капуста білокачанна - 200 грам
- Часник - 3 зубчики
- Соус соєвий - 2-3 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1-2 чайних ложок
- Масло рослинне - За смаком
- Гострий червоний перець - За смаком
- Зіра - За смаком
- Braai - За смаком
- Кріп, петрушка, кінза свіжі - 150 грам
Насамперед необхідно відварити м'ясо. Робимо це як зазвичай, а поки м'ясо вариться, займемося іншими приготуваннями.
Моркву чистимо і тремо на крупній тертці.
Буряк так само чистимо і тремо. Додаємо до моркви.
Перець очищаємо від насіння, промиваємо та нарізаємо тонкими брусочками.
Капусту необхідно дуже тонко нашаткувати.
Всі нарізані овочі змішуємо, злегка солимо і поливаємо оцтом. Мнемо їх руками, щоб вони дали сік.
Готове м'ясо нарізаємо на бруски і дам йому охолонути.
Тим часом нарізаємо цибулю півкільцями і злегка обсмажуємо його з подрібненим зубчиком часнику.
М'ясо викладаємо до овочів, видавлюємо в тарілку 2 зубчики часнику.
Ще гарячий обсмажену цибулю викладаємо на часник в салаті, щоб він дав запах.
Тепер додаємо в салат нарізану зелень, соєвий соус, спеції і цукор. Добре перемішуємо і пробуємо. Сподіваюся, результат вас приємно здивував.