Пиріг з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Цей яблучний пиріг не просто смачний, а ще й дуже гарний. Він буде прикрасою будь-якого столу: і обідньої, і святкового. Готувати його дуже легко і швидко. Тому він вас завжди виручить, коли нагрянуть несподівані гості.
Опис приготування:
Бісквітне тісто готується з додаванням вершкового масла і не вимагає додаткової просочення і крему. Яблука беріть невеликі, середні. Так більше яблук буде показувати свої красиві бочка. І ось перед вами красивий, рум'яний, ароматний і смачний пиріг.
- Борошно - 200 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 125 грам
- Молоко - 50 мілілітрів
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Яйце - 3 штуки (велике)
- Яблуко - 700 грам
- Крупа манна - 2 Ст. Ложки
- Мигдальні пелюстки - 2 Ст. Ложки
1. Підготуйте необхідні продукти. Духовку розігрійте до 180 ° C.
2. Яблука очистіть, розріжте на 4 частини. На кожній зробіть уздовж надрізи не до кінця.
3. Розм'якшене масло збийте з цукром і мускатним горіхом до стану пишного крему. Додайте молоко, збийте.
4. Додайте яйця по одному, не припиняючи збивати.
5. Просійте борошно з розпушувачем, введіть частинами в яєчно-масляну суміш. Перемішуйте за допомогою лопатки.
6. Форму (d - 26см) змастіть маслом, присипте борошном. Викладіть тісто у форму. Шматочки яблук умочіть нижньою стороною в манку і викладіть, НЕ придавлюючи, в тісто. Зверху посипте мигдальними пелюстками. Випікайте пиріг при t 180 ° Cв протягом 40-45 хвилин до сухої шпажки. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
7. Готовий пиріг остудіть трохи в формі. Гарячу форму для запікання можна поставити на вологий рушник на кілька хвилин, тоді пиріг без праці вискочить з неї.
8. Приємного вам чаювання!