Рецепт Пиріг з глив фото

Пиріг з глив
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Гриби є дуже цінний, до того ж ще й смачний продукт. З них можна приготувати безліч страв на різний смак. Наприклад, пиріг з глив.

Опис приготування:

Пиріг з глив - одне з кращих страв, яке можна приготувати з грибів! Це смачне блюдо, не дуже складне в приготуванні, відмінно підійде до святкового столу. Отже, представляю Вашій увазі рецепт приготування пирога з глив!

  • Картопля - 1, 5 кілограма
  • Гливи - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 грам
  • Вершки - 200 грам (жирні)
  • Овочевий бульйон - 50 мілілітрів
  • Часник - 2 зубчики
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сік лимона - 1 Ст. Ложка
  • Розмарин - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
пиріг з глив - фото крок 1
1. Відварюємо картопля в мундирі. Слідкуйте за тим, щоб він не розварився і не став надто м'яким.
пиріг з глив - фото крок 2
2. Готову картоплю чистимо і нарізаємо скибочками середньої величини.
пиріг з глив - фото крок 3
3. Гливи ретельно миємо. Відрізаємо ніжки, а капелюшки нарізаємо скибочками.
пиріг з глив - фото крок 4
4. Далі дрібно нарізаємо цибулю і часник.
пиріг з глив - фото крок 5
5. Нарізані гриби кладемо у велику каструлю, потім додаємо вершки і овочевий бульйон (його можна замінити просто водою). Доводимо до кипіння і залишаємо гаситися на слабкому вогні 10 хвилин.
пиріг з глив - фото крок 6
6. Додаємо в каструлю обсмажену цибулю, половину часнику, розмарин і лимонний сік. Потім знімаємо каструлю з плити і даємо її вмісту охолонути.
пиріг з глив - фото крок 7
7. Збиваємо яйце.
пиріг з глив - фото крок 8
8. Додаємо картоплю до грибів і обережно все перемішуємо.
пиріг з глив - фото крок 9
9. У маленькій сковороді розпускаємо вершкове масло. Кладемо в нього половину часнику.
пиріг з глив - фото крок 10
10. Розтоплене масло з часником переливаємо в прямокутну форму для випічки.
пиріг з глив - фото крок 11
11. Слідом за маслом з часником викладаємо тісто з картоплі і грибів.
пиріг з глив - фото крок 12
12. Накриваємо майбутній пиріг великим шматком фольги, змазаним маслом. Запікаємо при температурі 180 градусів (в духовці з конвекцією - при 160 градусах) 1 час 30 хвилин.
пиріг з глив - фото крок 13
13. Дістаємо готовий пиріг з духовки і даємо йому трохи постояти. Через кілька хвилин можна розрізати пиріг і подавати до столу. Смачного!

Схожі рецепти