Пиріг з глив
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 30 хв.
Гриби є дуже цінний, до того ж ще й смачний продукт. З них можна приготувати безліч страв на різний смак. Наприклад, пиріг з глив.
Опис приготування:
Пиріг з глив - одне з кращих страв, яке можна приготувати з грибів! Це смачне блюдо, не дуже складне в приготуванні, відмінно підійде до святкового столу. Отже, представляю Вашій увазі рецепт приготування пирога з глив!
- Картопля - 1, 5 кілограма
- Гливи - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 грам
- Вершки - 200 грам (жирні)
- Овочевий бульйон - 50 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Розмарин - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Відварюємо картопля в мундирі. Слідкуйте за тим, щоб він не розварився і не став надто м'яким.
2. Готову картоплю чистимо і нарізаємо скибочками середньої величини.
3. Гливи ретельно миємо. Відрізаємо ніжки, а капелюшки нарізаємо скибочками.
4. Далі дрібно нарізаємо цибулю і часник.
5. Нарізані гриби кладемо у велику каструлю, потім додаємо вершки і овочевий бульйон (його можна замінити просто водою). Доводимо до кипіння і залишаємо гаситися на слабкому вогні 10 хвилин.
6. Додаємо в каструлю обсмажену цибулю, половину часнику, розмарин і лимонний сік. Потім знімаємо каструлю з плити і даємо її вмісту охолонути.
7. Збиваємо яйце.
8. Додаємо картоплю до грибів і обережно все перемішуємо.
9. У маленькій сковороді розпускаємо вершкове масло. Кладемо в нього половину часнику.
10. Розтоплене масло з часником переливаємо в прямокутну форму для випічки.
11. Слідом за маслом з часником викладаємо тісто з картоплі і грибів.
12. Накриваємо майбутній пиріг великим шматком фольги, змазаним маслом. Запікаємо при температурі 180 градусів (в духовці з конвекцією - при 160 градусах) 1 час 30 хвилин.
13. Дістаємо готовий пиріг з духовки і даємо йому трохи постояти. Через кілька хвилин можна розрізати пиріг і подавати до столу. Смачного!