Монгольський суп «Batan»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Батан - наваристий бульйон з баранини з легкої борошняної"затируху" і з рідкісним додаванням коріння і спецій для смаку. Хоча монголи говорять, що"м'ясо і так смачне, навіщо додавати в суп ще щось? "
Опис приготування:
Дивіться простий рецепт, як приготувати монгольський суп"Батан" . Баранину слід замочити в холодній воді на кілька годин, щоб прибрати специфічний запах цього м'яса. Потім відваріть на повільному вогні з додаванням коріння. В кінці додається"затірка" або "жижа & Quot; . Береться борошно і перетирається руками з бульйоном або водою.
- Баранина - 600 грам
- Вода - 2, 5 L
- Цибуля - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний горошок - 3 штуки
- Перець чорний горошок - 4 штуки
- Лавровий лист - 1 штука
- Борошно - 100 грам
Баранину замочіть в холодній воді на 2 годину. SmeN води, доведіть до кипіння, злийте перший бульйон. Залийте чистою водою, варіть протягом 2 годин.
Овочі помийте, очистіть.
Закиньте овочі в бульйон, додайте лавровий лист (не обов'язково), перець духмяний і чорний, сіль за смаком, варіть ще 30 хвилин.
М'ясо і овочі вийміть з бульйону, остудіть і наріжте на порційні шматочки.
Тепер приготуйте"затируху" . У борошно додайте близько 50 мл бульйону (води або молока). Перемішайте в мисці, а потім перетріть руками до дрібних шматочків. Додайте заготовку в киплячий бульйон, перешкодьте. Поверніть в бульйон м'ясо, готуйте на повільному вогні ще 10 хвилин, помішуючи.
Смачного!