Рецепт Курка в солодкому соусі фото

Курка в солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Птах , Курка , Куряче філе
Дієтичне харчування
На вечерю , На святковий стіл
Солодке , Гарячі страви
Час приготування: 55 хв.

Гострі скибочки курки в кисло-солодкому соусі. Спробуйте - надзвичайно смачно. Додані до курки шматочки ананаса ще більш незвичним зроблять це блюдо.

Кількість порцій: 6
  • Куряче філе - 500 грам
  • Консервовані ананаси, банку - 1 штука
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Корінь імбиру - 1 частина (маленький шматочок)
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Гострий перець - 1 штука
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
курка в солодкому соусі - фото крок 1
1. Філе курки нарізати невеликими шматочками. В окремому посуді змішати шматочки м'яса з крохмалем і перемішати. Нехай постоять.
курка в солодкому соусі - фото крок 2
2. У сковорідку влити олію і розігріти його. Викласти туди наші шматочки м'яса. Обсмажити м'ясо до золотистого кольору.
курка в солодкому соусі - фото крок 3
3. Шматочок імбиру натерти на тертці. Часник подрібнити через чеснокодавку. Гострий перчик дуже дрібно нарізати. У сковорідку з курячим м'ясом покласти ананаси, нарізані кубиками. Додати імбир, часник, перчик, томатну пасту і трохи солі.
курка в солодкому соусі - фото крок 4
4. Коли все перемішаєте і трохи обсмажити, влийте в сковороду ананасовий сік, зменшити вогонь. Гасити все близько 20 хвилин. Якщо рідини вам здасться мало, додайте сік або воду. Курка в солодкому соусі готова. До неї можна відварити розсипчастий рис. Викласти на тарілку порцію рису, покласти курку в соусі і прикрасити зеленню. Дуже красиво. Надзвичайно смачно. Смачного!

Схожі рецепти