Кітайскaя лaпша в коробочкaх
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Продовжуючи розкривати тематику східної кухні, ділюся з вами рецептом, як приготувати китайську локшину в коробочках. Звичайно, подавати її цілком можна і в тарілках, коробочки - для оформлення.
Опис приготування:
Зручність коробочок в тому, що їх можна брати з собою на роботу, на навчання або просто на пікнік! Цей універсальний рецепт китайської локшини можна готувати також з індичкою, яловичиною, свининою і навіть з креветками. Додайте в коробочки також трохи східного соусу чілі і насолоджуйтеся!
- Китайська локшина - 100 грам
- Куряче філе - 400 грам
- Кокосове молоко - 150 мілілітрів
- Солодкий болгарський перець - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Цибуля зелена свіжа - 100 грам
- Морква - 4 штуки
- Паростки сої - 1 Склянка
- Паростки бамбука - 1 Склянка
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1
Помийте, почистіть і поріжте всі овочі. Лук - дрібно, інше - на рівні тонкі смужки.
2
Паростки сої і бамбука помийте в друшляку і обдайте окропом.
3
Помийте і наріжте також тонкими смужками куряче філе, приправити сіллю, поперчіть, додайте соєвий соус.
4
Розігрійте масло в воке або в глибокій сковороді. Обсмажте курку 15-20 хвилин і після дістаньте її з вока. Потім покладіть в нього всі овочі і тушкуйте на слабкому вогні під кришкою 10 хвилин.
5
Відваріть локшину. Потім додайте її до овочів і підсмажте ще 5 хвилин.
6
Додайте курку в локшину з овочами і залийте все кокосовим молоком. Гасіть з відкритою кришкою на середньому вогні ще 10 хвилин, вимкніть плиту і дайте настоятися 5 хвилин.
7
Розкладіть блюдо по спеціальним коробочкам.