Keykpopsı
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 16
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Модний і дуже популярний дитячий десерт родом з Америки. Ці маленькі солодкі смачні тістечка на паличках в глазурі і гарно оздоблені зроблять дитяче свято незабутнім і смачним!
Опис приготування:
Гарний, смачний і яскравий десерт для діточок був придуманий в Америці і дуже швидко став популярним. Приготувати його зовсім нескладно. У цьому рецепті дано два варіанти приготування кейкпопсов: якщо у вас є спеціальна форма для випічки маленьких круглих кексиков, і якщо такий у вас немає. Скажу відверто: другий варіант - з бісквіту і згущеного молока - всім подобається більше. Замість бісквіта можна використовувати будь печиво, замість згущеного молока - будь-який ваш улюблений крем. Можна додати в масу подрібнені горіхи або кокосову стружку, ви ж знаєте, що любить ваша дитина. Готуємо!
- Вершкове масло - 60 грам
- Цукор - 60 грам
- Яйце - 1 штука
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 5 Ст. Ложок(3 - Для випікання, 2 - для глазурі)
- Борошно пшеничне - 95 грам
- Розпушувач для тіста - 1/3 чайних ложки
- Шоколад чорний - 100-150 грам
- Кондитерська посипка - 1 штука (упаковка)
- Бісквіт - 400 грам (або печиво)
- Варене згущене молоко - 1 штука
Розтопимо вершкове масло, додамо до нього цукор. Злегка збиваємо.
Натираємо лимонну цедру, видавлюємо лимонний сік.
Додаємо до масляної суміші яйце, сік і лимонну цедру, перемшіваем.
Тепер додамо молоко, перемішаємо.
І, нарешті, додамо борошно з розпушувачем. Ретельно перемішуємо до однорідності. Тісто має вийти густим, але не крутим.
Змащуємо форму для випічки кейкпопсов маслом.
І розкладаємо тісто по осередках.
Закриваємо кришку, випікаємо до рум'яності. Ось такі красиві кульки виходять - 16 штук з однієї порції тіста.
Якщо у вас немає форми для випічки таких кульок, подрібніть в крихту печиво або бісквіт, змішайте з вашим улюбленим кремом або зі згущеним молоком. Маса повинна бути досить густий, з неї будемо ліпити кульки.
Змоченими водою руками скачуємо з солодкої маси ось такі кульки (приблизно 3 см. В діаметрі).
Викладайте кульки на пергамент, надішліть їх в холодильник хоча б на годину.
Розтоплюємо на водяній бані шоколад з додаванням молока.
Паличками, на яких будуть триматися наші тістечка, протикаємо дірочку (з 1 см глибиною) в солодкому кульці.
Потім маку паличку в розтоплений шоколад і встромляє назад в отвір в тістечку. І так чинимо з усіма кульками. Ставимо їх паличками вгору назад на пергамент і відправимо в холодильник, нехай застигнуть.
Потім занурюємо тістечка в шоколад, зайвий нехай стече.
І посипаємо кондитерської посипкою. Можна встромляти в шматок пінопласту паличкою, нехай просихають, а можна ставити кулькою в паперові кошики-обгортки.
От і все, наші кейкпопси готові!