Рецепт Halpe фото

Halpe
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Борошно
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Кавказьке блюдо Халпама готується з кукурудзяного борошна. Подається з часниковим соусом або з підсоленим сиром і часником. За смаком, щось середнє, між густою кашею і кукурудзяними коржами.

Опис приготування:

Бульйон готуємо заздалегідь, бажано яловичий, приправлений овочами і пряними травами. Час приготування халпами залежить від розміру коржів. Краще готувати невеликі коржі, щоб за 30 хвилин вони зварилися.

  • Заголовок для палітурки - 500 грам
  • Борошно пшеничне - 100 грам
  • Сіль - 2 щіпки
  • Цукор - 2 щіпки
  • М'ясний бульйон - 1, 5 L(200 мл. - в тісто, решту бульйону потрібен для варіння халпами)
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Сир - 300 грам
  • Часник - 2-3 зубчиків
Halpe - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
Halpe - фото крок 2
У миску просіваємо кукурудзяну і пшеничну муку. Додаємо сіль і цукор. Все перемішуємо.
Halpe - фото крок 3
Наливаємо в суху суміш гарячий бульйон і перемішуємо.
Halpe - фото крок 4
Тісто накриваємо і залишаємо миску в теплі на 15 хвилин.
Halpe - фото крок 5
Вологими руками робимо невеликі коржі.
Halpe - фото крок 6
Коржі кладемо в киплячий бульйон і варимо близько 30 хвилин на невеликому Вогні.
Halpe - фото крок 7
У сир додаємо сіль і часник. Можна долити трохи бульйону або рослинного масла, щоб сир пом'якшав.
Halpe - фото крок 8
Халпаму подаємо гарячою, з часником і солоним сиром. Бульйон розливаємо по чашках або піалах і подаємо як додаток до основної страви. Смачного!

Схожі рецепти