Halpe
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Кавказьке блюдо Халпама готується з кукурудзяного борошна. Подається з часниковим соусом або з підсоленим сиром і часником. За смаком, щось середнє, між густою кашею і кукурудзяними коржами.
Опис приготування:
Бульйон готуємо заздалегідь, бажано яловичий, приправлений овочами і пряними травами. Час приготування халпами залежить від розміру коржів. Краще готувати невеликі коржі, щоб за 30 хвилин вони зварилися.
- Заголовок для палітурки - 500 грам
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Сіль - 2 щіпки
- Цукор - 2 щіпки
- М'ясний бульйон - 1, 5 L(200 мл. - в тісто, решту бульйону потрібен для варіння халпами)
- Вершкове масло - 30 грам
- Сир - 300 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
Підготуємо інгредієнти.
У миску просіваємо кукурудзяну і пшеничну муку. Додаємо сіль і цукор. Все перемішуємо.
Наливаємо в суху суміш гарячий бульйон і перемішуємо.
Тісто накриваємо і залишаємо миску в теплі на 15 хвилин.
Вологими руками робимо невеликі коржі.
Коржі кладемо в киплячий бульйон і варимо близько 30 хвилин на невеликому Вогні.
У сир додаємо сіль і часник. Можна долити трохи бульйону або рослинного масла, щоб сир пом'якшав.
Халпаму подаємо гарячою, з часником і солоним сиром. Бульйон розливаємо по чашках або піалах і подаємо як додаток до основної страви. Смачного!