Рецепт Цукотто фото

Цукотто
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Десерти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 хв.

Дуже смачно і дуже просто! Приготуйте шикарний десерт!

Опис приготування:

Торт вийшов дуже-дуже смачний. Шоколадний корж, чудова, ніжна начинка з дуже багатим смаком.

Крем виходить ніжний, але при цьому добре тримає форму.

Звичайно, замість мигдалю можна використовувати інші горіхи, замість вишні - іншу ягоду, але смак буде зовсім іншим.

Я використовувала заморожену вишню без кісточок, розморозила її і злила всю рідину.

  • Яйця - 2 грами
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 120 грам
  • Борошно - 100 грам
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Вершки 33%-35% - 300 мілілітрів (начинка)
  • Цукрова пудра (або цукор) - 10 грам (начинка)
  • Мигдаль - 50 грам (начинка)
  • Вишня - 250 грам (начинка)
  • Темний або молочний шоколад - 50 грам (начинка)
цукотто - фото крок 1
Готуємо тісто.
Змішати борошно, какао і розпушувач.
цукотто - фото крок 2
Додати масло, перемішати.
цукотто - фото крок 3
Додати цукор, перемішати.
цукотто - фото крок 4
Яйця збити.
цукотто - фото крок 5
Додати яйця в тісто, акуратно перемішати.
цукотто - фото крок 6
Деко (я використовувала деко розміром 30 × 35 см) змастити маслом або застелити папером для випічки.
Викласти тісто, розрівняти.
цукотто - фото крок 7
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 15-20 хвилин.
Готовий корж остудити.
цукотто - фото крок 8
З коржа вирізати коло, використовуючи в якості трафарету миску ємністю близько 1, 2 L.
цукотто - фото крок 9
Коло прибрати в сторону.
цукотто - фото крок 10
Миску застелити харчовою плівкою.
цукотто - фото крок 11
А з останків коржа вирізати трикутники, викласти їх в миску, повторюючи її форму.
цукотто - фото крок 12
Готовий крем.
Горіхи подрібнити.
цукотто - фото крок 13
Шоколад дрібно порубати.
цукотто - фото крок 14
Вершки збити з цукровою пудрою.
цукотто - фото крок 15
Додати горіхи, перемішати.
цукотто - фото крок 16
Додати шоколад, перемішати.
цукотто - фото крок 17
Додати вишню.
цукотто - фото крок 18
Перемішати.
цукотто - фото крок 19
Викласти крем в миску з коржем.
цукотто - фото крок 20
Накрити вирізаним кругом.
Прибрати в холодильник (нЕ морозилку) на 6-8 годин.
цукотто - фото крок 21
Перед подачею перевернути на блюдо, прикрасити за бажанням.