Цукотто
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачно і дуже просто! Приготуйте шикарний десерт!
Торт вийшов дуже-дуже смачний. Шоколадний корж, чудова, ніжна начинка з дуже багатим смаком.
Крем виходить ніжний, але при цьому добре тримає форму.
Звичайно, замість мигдалю можна використовувати інші горіхи, замість вишні - іншу ягоду, але смак буде зовсім іншим.
Я використовувала заморожену вишню без кісточок, розморозила її і злила всю рідину.
- Яйця - 2 грами
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 120 грам
- Борошно - 100 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Вершки 33%-35% - 300 мілілітрів (начинка)
- Цукрова пудра (або цукор) - 10 грам (начинка)
- Мигдаль - 50 грам (начинка)
- Вишня - 250 грам (начинка)
- Темний або молочний шоколад - 50 грам (начинка)
Готуємо тісто.
Змішати борошно, какао і розпушувач.
Змішати борошно, какао і розпушувач.
Додати масло, перемішати.
Додати цукор, перемішати.
Яйця збити.
Додати яйця в тісто, акуратно перемішати.
Деко (я використовувала деко розміром 30 × 35 см) змастити маслом або застелити папером для випічки.
Викласти тісто, розрівняти.
Викласти тісто, розрівняти.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 15-20 хвилин.
Готовий корж остудити.
Готовий корж остудити.
З коржа вирізати коло, використовуючи в якості трафарету миску ємністю близько 1, 2 L.
Коло прибрати в сторону.
Миску застелити харчовою плівкою.
А з останків коржа вирізати трикутники, викласти їх в миску, повторюючи її форму.
Готовий крем.
Горіхи подрібнити.
Горіхи подрібнити.
Шоколад дрібно порубати.
Вершки збити з цукровою пудрою.
Додати горіхи, перемішати.
Додати шоколад, перемішати.
Додати вишню.
Перемішати.
Викласти крем в миску з коржем.
Накрити вирізаним кругом.
Прибрати в холодильник (нЕ морозилку) на 6-8 годин.
Прибрати в холодильник (нЕ морозилку) на 6-8 годин.
Перед подачею перевернути на блюдо, прикрасити за бажанням.