Яблучний пиріг Тетяни Толстої
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Для цього пирога використовується тільки один сорт яблук - Antonovski. Саме цей сорт дасть потрібний результат, завдяки великій кількості пектину і соку. Пиріг гарний і смачний, спробуйте!
Опис приготування:
Розповідаю, як приготувати"Яблучний пиріг Тетяни Толстої" . Пиріг неймовірно ніжний і солодкий, але виходить особливо красивим з яблук"Антонівка" . Продаються вони тільки восени, довго не зберігаються, тому потрібно встигнути зловити момент. Пробуйте пиріг, залишайте коментарі та фотографії ваших результатів!
- Яблука"Антонівка" - 1 кілограм
- Цукор - 1 Склянка(+3 ст.Л )
- Вершкове масло - 70 грам
- Яйце - 3 штуки
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Сода харчова - 0, 5 чайних ложки (або розпушувач)
- Лимонний сік - За смаком (для окислення яблук)
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. Застелите дно папером для випічки. Змастіть її вершковим маслом, зверху покладіть скибочки холодного масла, посипте половиною склянки цукру.
3. Яблука вимийте, порежьте на четвертинки, видаліть серцевини, а ось шкірку знімати не потрібно, в ній найбільше пектину. Наберіть в миску трохи води, додайте лимонний сік, занурюйте яблука, щоб окислити їх. Викладайте щільно четвертинки.
4. Решта яблука поріжте часточками і покладіть зверху. Посипте другою половиною склянки цукру і відправте в духовку, температура 220 градусів, запікайте яблука до м'якості.
5. Готово. Залиште поки їх остигати.
6. Приготуйте тісто для пирога: збийте три яйця з цукром до появи пишною щільної піни, всипте борошно і соду (або розпушувач), перемішайте міксером тісто.
7. Залийте тестом теплі яблука, це зручно робити столовою ложкою. Надішліть пиріг в духовку на 20 хвилин, температура випічки 200 градусів.
8. Пиріг повністю остудіть у формі.
9. Коли пиріг повністю буде охолоджуватися, пройдіться ножем по краю, накрийте тарілкою і переверніть. Обережно зніміть пергамент.
10. Пробуйте пиріг, він ніжний і солодкий, мегаяблочний!