Рецепт Яблучний пиріг Тетяни Толстої фото

Яблучний пиріг Тетяни Толстої
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
ПП рецепти
На обід , На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Для цього пирога використовується тільки один сорт яблук - Antonovski. Саме цей сорт дасть потрібний результат, завдяки великій кількості пектину і соку. Пиріг гарний і смачний, спробуйте!

Опис приготування:

Розповідаю, як приготувати"Яблучний пиріг Тетяни Толстої" . Пиріг неймовірно ніжний і солодкий, але виходить особливо красивим з яблук"Антонівка" . Продаються вони тільки восени, довго не зберігаються, тому потрібно встигнути зловити момент. Пробуйте пиріг, залишайте коментарі та фотографії ваших результатів!

  • Яблука"Антонівка" - 1 кілограм
  • Цукор - 1 Склянка(+3 ст.Л )
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
  • Сода харчова - 0, 5 чайних ложки (або розпушувач)
  • Лимонний сік - За смаком (для окислення яблук)
яблучний пиріг Тетяни Толстої - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
яблучний пиріг Тетяни Толстої - фото крок 2
2. Застелите дно папером для випічки. Змастіть її вершковим маслом, зверху покладіть скибочки холодного масла, посипте половиною склянки цукру.
яблучний пиріг Тетяни Толстої - фото крок 3
3. Яблука вимийте, порежьте на четвертинки, видаліть серцевини, а ось шкірку знімати не потрібно, в ній найбільше пектину. Наберіть в миску трохи води, додайте лимонний сік, занурюйте яблука, щоб окислити їх. Викладайте щільно четвертинки.
яблучний пиріг Тетяни Толстої - фото крок 4
4. Решта яблука поріжте часточками і покладіть зверху. Посипте другою половиною склянки цукру і відправте в духовку, температура 220 градусів, запікайте яблука до м'якості.
яблучний пиріг Тетяни Толстої - фото крок 5
5. Готово. Залиште поки їх остигати.
яблучний пиріг Тетяни Толстої - фото крок 6
6. Приготуйте тісто для пирога: збийте три яйця з цукром до появи пишною щільної піни, всипте борошно і соду (або розпушувач), перемішайте міксером тісто.
яблучний пиріг Тетяни Толстої - фото крок 7
7. Залийте тестом теплі яблука, це зручно робити столовою ложкою. Надішліть пиріг в духовку на 20 хвилин, температура випічки 200 градусів.
яблучний пиріг Тетяни Толстої - фото крок 8
8. Пиріг повністю остудіть у формі.
яблучний пиріг Тетяни Толстої - фото крок 9
9. Коли пиріг повністю буде охолоджуватися, пройдіться ножем по краю, накрийте тарілкою і переверніть. Обережно зніміть пергамент.
яблучний пиріг Тетяни Толстої - фото крок 10
10. Пробуйте пиріг, він ніжний і солодкий, мегаяблочний!

Схожі рецепти