Тухум барак
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Традиційні узбецькі конвертики з тонкого тіста з яйцями і зеленню всередині - це не тільки проста, але і дуже смачна випічка, яку ви можете приготувати для всієї родини! дивіться рецепт!
Опис приготування:
Тухум барак вважається не особливо вишуканою, а простою їжею узбеків. Готувати їх можна з тіста як на пельмені. Щоб приготувати тухум барак знадобиться трохи продуктів, начинка - це сирі яйця, які в процесі варіння зваряться і стануть схожі злегка на яйця пашот. Готові тухум барак можна також злегка обсмажити, по бажанню. Дивіться в моєму рецепті, як приготувати тухум барак.
- Молоко - 3-4, 5 склянки
- Борошно - 1, 5-1, 8 кілограма
- Яйця - 15-20 штук
- Зелена цибуля - За смаком
- Сіль - За смаком
Замісити тісто: візьміть 3 яйця, 3 склянки молока, додайте солі за смаком, перемішайте і поступово введіть борошно. Тісто замішується довго, воно повинно стати гладким і м'яким. Готове тісто треба розкачати тонко і скласти його гармошкою. Розріжте на смужки. На цьому етапі ви визначаєте ширину майбутнього тухума барака.
У нас вийшли довгі смуги тіста. Тепер їх складіть одна на іншу і знову поріжте як на фото - це будуть наші заготовки під тухум барак.
Потім з кожного прямокутника тіста треба зробити кишеньку - для цього змастіть краю прямокутника водою і склейте кишеньку.
На фото видно, що виходить простий конверт - один краю не заліплений, щоб ми туди налили яйця.
Ставити konvertiki, нехай вони будуть під рукою, адже весь процес приготування дуже швидкий.
Тепер приготуйте яйця: на кожне яйце додається столова ложка рослинної олії (іноді його на вершкове замінюють), а також столова ложка молока. Всі яйця збийте, сіль і poperčite, можете додати молодий зелений лук.
Тепер приготуйте яйця: на кожне яйце додається столова ложка рослинної олії (іноді його на вершкове замінюють), а також столова ложка молока. Всі яйця збийте, сіль і poperčite, можете додати молодий зелений лук.
Закип'ятіть воду в каструлі і підсолити. Беріть конвертик, наливайте туди трохи яєць, заліпите конверт все тієї ж яєчної сумішшю і опустіть в киплячу воду. Яйця схопляться моментально, краю кожного конверта будуть запаяні, так би язикати, надійно. Варіть, поки конвертики не спливуть. Переварити тухум складно.
Готовий тухум барак змастіть як і вареники маслом вершковим, рослинним або топленим, щоб не злиплися. Рекомендую подавати з обсмаженими хлібними крихтами. Смачного!