Рецепт Шок-манж фото

Шок-манж
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Шоколад
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Фуршет
Солодке , Десерти
Кількість порцій: 3
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Не знаю, чим здивувати гостей, а торти і цукерки порядком набридли? Пропоную приготувати шок-манж - дуже смачний, оксамитовий десерт з шоколадним смаком!

Опис приготування:

У замороженому вигляді цей десерт нагадує морозиво, а коли трохи підтане, то швидше за суфле. Готується шок-манж просто і швидко. Перед подачею прикрасьте його горішками, кокосовою стружкою або будь-якими кондитерськими прикрасами. Вишуканий, але в той же час простий десерт, стане гідним завершенням будь-якого святкового застілля або сімейної вечері.

  • Яйце - 3 штуки
  • Цукрова пудра - 75 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Темний шоколад - 100 грам
  • Коньяк - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 5 щіпки
шок-манж - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
шок-манж - фото крок 2
Шоколад поламайте на шматочки і розтопіть в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
шок-манж - фото крок 3
Відокремте білки від жовтків і збийте їх з маленькою щіпкою солі. Потім додайте цукрову пудру і збийте все ще раз до стійких піків.
шок-манж - фото крок 4
М'яке масло, розм'якшене при кімнатній температурі, збийте з жовтками до однорідної повітряної маси.
шок-манж - фото крок 5
Додайте розтоплений шоколад, коньяк і збийте все разом ще раз.
шок-манж - фото крок 6
Частинами введіть збиті білки.
шок-манж - фото крок 7
Перемішуйте рухами від низу до верху, поки маса не стане однорідною, м'якою і повітряної.
шок-манж - фото крок 8
Перекладіть десерт по креманках і приберіть в морозильну камеру на 2 годину.
шок-манж - фото крок 9
Готовий шок-манж прикрасьте за смаком і подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти