Шок-манж
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Не знаю, чим здивувати гостей, а торти і цукерки порядком набридли? Пропоную приготувати шок-манж - дуже смачний, оксамитовий десерт з шоколадним смаком!
Опис приготування:
У замороженому вигляді цей десерт нагадує морозиво, а коли трохи підтане, то швидше за суфле. Готується шок-манж просто і швидко. Перед подачею прикрасьте його горішками, кокосовою стружкою або будь-якими кондитерськими прикрасами. Вишуканий, але в той же час простий десерт, стане гідним завершенням будь-якого святкового застілля або сімейної вечері.
- Яйце - 3 штуки
- Цукрова пудра - 75 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Темний шоколад - 100 грам
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 щіпки
Підготуйте всі інгредієнти.
Шоколад поламайте на шматочки і розтопіть в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
Відокремте білки від жовтків і збийте їх з маленькою щіпкою солі. Потім додайте цукрову пудру і збийте все ще раз до стійких піків.
М'яке масло, розм'якшене при кімнатній температурі, збийте з жовтками до однорідної повітряної маси.
Додайте розтоплений шоколад, коньяк і збийте все разом ще раз.
Частинами введіть збиті білки.
Перемішуйте рухами від низу до верху, поки маса не стане однорідною, м'якою і повітряної.
Перекладіть десерт по креманках і приберіть в морозильну камеру на 2 годину.
Готовий шок-манж прикрасьте за смаком і подавайте до столу. Смачного!