Салат з амарантом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 25 хв.
Амарант - дрібна крупа, яка багата білком, магнієм і фосфором. Вона має насичене-кунжутний смак, і на мій погляд, ідеально підходить для корисних ситних салатів.
Опис приготування:
Докладніше, як приготувати салат з амарантом, я розповім нижче. Коли будете промивати амарант, то будьте обережні - він дуже невеликий! Для надійності можна постелити в сито шар марлі. Шпинат можна замінити на будь-яку іншу зелень на ваш смак. Салат простий, але за смаком виходить дуже вдале, гармонійне поєднання.
- Амарант - 50 грам
- Томати черрі - 100-150 грам
- Шпинат - 1/3 пучка
- Часник - 1-2 зубчиків
- Оливкова олія - За смаком
- Лимон - 1/2 штуки
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Амарант відваріть в киплячій воді 15 хвилин, потім відкиньте на дрібне сито і промийте в холодній воді. Перекладіть в миску.
Помідори черрі помийте, наріжте на четвертинки.
Листя шпинату нарвіть руками на дрібні шматочки.
Часник пропустіть через прес. Заправте салат лимонним соком і оливковою олією. Приправити сіллю і poperčite. Потім перемішайте салат.
Салат з амарантом готовий, смачного!