Салат по-Харбінському
(покроковий рецепт з фото)
Цей простий, але дуже смачний і пікантний салат подають у всіх ресторанах Китаю. Класичний рецепт салату по-Харбінському легко втілимо і в наших умовах. Спробуємо?
Опис приготування:
Забавно усвідомлювати, що Харбін - сьогодні один з найбільших фінансових, культурних і наукових центрів Китаю - в кінці XIX століття заснували наші співвітчизники як залізничну станцію Трансманчжурской магістралі. Після Жовтневої революції це місто стало одним з центрів російської еміграції… До сих пір тут добре ставляться до росіян, в місті маса ресторанів і кафе російської кухні, яку люблять багато китайців, але салат по-Харбінському - цілком і повністю надбання китайської кулінарної традиції.
У Харбіні проживає більше 10 мільйонів чоловік і кожному з них відомий класичний рецепт салату по-Харбінському. Давайте познайомимося з ним і ми!
- Пекінська капуста - 500 грам
- Funčoza (крохмальна локшина) - За смаком
- Морква - 1 штука
- Огірок - 1 штука
- Яйця - 2 штуки
- Соєвий соус - 3-4 Ст. Ложок
- Олія кунжутна - 2-3 Ст. Ложок
- Насіння кунжутне - 2-3 Ст. Ложок
- Лимон - 0, 5 штуки
- Цукор - За смаком
Після цього воду злити, додати до локшині соєвий соус і кунжутне масло. Перемішати.