Рецепт Салат по-Харбінському фото

Салат по-Харбінському
(покроковий рецепт з фото)

Китайська кухня
Овочі , Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Салати
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Цей простий, але дуже смачний і пікантний салат подають у всіх ресторанах Китаю. Класичний рецепт салату по-Харбінському легко втілимо і в наших умовах. Спробуємо?

Опис приготування:

Забавно усвідомлювати, що Харбін - сьогодні один з найбільших фінансових, культурних і наукових центрів Китаю - в кінці XIX століття заснували наші співвітчизники як залізничну станцію Трансманчжурской магістралі. Після Жовтневої революції це місто стало одним з центрів російської еміграції… До сих пір тут добре ставляться до росіян, в місті маса ресторанів і кафе російської кухні, яку люблять багато китайців, але салат по-Харбінському - цілком і повністю надбання китайської кулінарної традиції.

У Харбіні проживає більше 10 мільйонів чоловік і кожному з них відомий класичний рецепт салату по-Харбінському. Давайте познайомимося з ним і ми!

  • Пекінська капуста - 500 грам
  • Funčoza (крохмальна локшина) - За смаком
  • Морква - 1 штука
  • Огірок - 1 штука
  • Яйця - 2 штуки
  • Соєвий соус - 3-4 Ст. Ложок
  • Олія кунжутна - 2-3 Ст. Ложок
  • Насіння кунжутне - 2-3 Ст. Ложок
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Цукор - За смаком
салат по-Харбінському - фото крок 1
Насамперед потрібно залити окропом фунчозу - ненадовго, буквально на 2-3 хвилини.
Після цього воду злити, додати до локшині соєвий соус і кунжутне масло. Перемішати.
салат по-Харбінському - фото крок 2
Яйця збити.
салат по-Харбінському - фото крок 3
На сухій сковороді підсмажити 2-3 тонких яєчних млинчика.
салат по-Харбінському - фото крок 4
Остудити, згорнути у вигляді рулету і нарізати смужками.
салат по-Харбінському - фото крок 5
Морква нарізати тонкою соломкою.
салат по-Харбінському - фото крок 6
Огірки теж.
салат по-Харбінському - фото крок 7
Нашаткувати капусту.
салат по-Харбінському - фото крок 8
Видавити сік з половинки лимона.
салат по-Харбінському - фото крок 9
Всі інгредієнти з'єднати. Змішати лимонний сік з цукром. Заправити салат і обережно перемішати. Прибрати в холодильник на 2 годину. Перед подачею посипати кунжутним насінням.

Схожі рецепти