Рис з овочами на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.
Набагато простіше приготувати цю страву, якщо у вас є вок, але підійде і звичайна сковорода. Використовуйте будь-який сорт рису, а також будь-які овочі. Розповім, як приготувати рис з овочами на сковороді.
Опис приготування:
Рис можна не тільки варити. У азіатів є сотні варіацій приготування рису для гарніру. Так чому б не запозичити у них кілька. Смажений рис на сковороді з овочами і соєвим соусом - це смачно і просто. Використовуйте ті овочі, які завжди є в холодильнику: цибуля, морква, часник, перець.
- Часник - 2 зубчики
- Корінь імбиру тертий - 1 Ст. Ложка
- Морква - 1 штука
- Салатний перець - 1 штука
- Заморожений горошок - 1 Склянка
- Зелена цибуля - 4 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Рис відварний - 3 склянки
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Кунжутну олію - 0, 5 Ст. Ложки
1. Очистіть перець і наріжте його смужками, моркву наріжте кубиками, наріжте дрібно зелену цибулю. Подрібніть часник і імбир на тертці.
2. Сковороду поставте на вогонь, додайте столову ложку рослинної олії. Викладіть тертий імбир і часник, обсмажуйте 1 хвилину. Додайте моркву і половину зеленої цибулі, готуйте 2-3 хвилини.
3. Викладіть горошок і зелений перець, готуйте пару хвилин, щоб перець став трохи м'який.
4. Додайте відварений і охолоджений рис, перемішайте.
5. В окремій мисці змішайте 2 яйця. Влийте до рису ще столову ложку масла, потім яйця і залиште на 1-2 хвилини. Як тільки яйця трохи схопилися, перемішайте весь вміст.
6. Влийте соєвий соус і кунжутне масло і знову перемішайте.
7. Додайте зелену цибулю і вимикайте сковороду.
8. Насолоджуйтесь готовим рисом з овочами відразу.