Прісне тісто на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.
Для всіх любителів домашньої випічки уявляю дуже простий, швидкий і зручний варіант, як приготувати прісне тісто на кефірі. Воно виходить повітряний, м'яке і з ним приємно працювати.
Опис приготування:
Це класне здобне тісто стане чудовою основою для несолодкої випічки: пироги, пиріжків і т. d. На сам процес замісу у вас піде не більше 15 хвилин, стільки ж буде потрібно тесту, щоб"відпочити" в холодильнику. Хіба не чудово? Зайняті господині напевно оцінять цей рецепт.
- Яйце - 2 штуки
- Кефір - 1 Склянка
- Маргарин або вершкове - 200 грам
- Борошно - 600-650 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. Яйця збийте з цукром і сіллю. Соду додайте в кефір і перемішайте. Вершкове масло або маргарин розтопіть.
3. З'єднайте всі рідкі інгредієнти в глибокій мисці і перемішайте до однорідності. Невеликими порціями вводите просіяне борошно.
4. Важливо не переборщити з борошном і добре розім'яти тісто, щоб воно було гладким і м'яким. Після замісу приберіть його в холодильник на 15-20 хвилин, після чого можна приступати безпосередньо до випічки.