Рецепт Прісне тісто на кефірі фото

Прісне тісто на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Кефір
Пісні страви
На швидку руку
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.

Для всіх любителів домашньої випічки уявляю дуже простий, швидкий і зручний варіант, як приготувати прісне тісто на кефірі. Воно виходить повітряний, м'яке і з ним приємно працювати.

Опис приготування:

Це класне здобне тісто стане чудовою основою для несолодкої випічки: пироги, пиріжків і т. d. На сам процес замісу у вас піде не більше 15 хвилин, стільки ж буде потрібно тесту, щоб"відпочити" в холодильнику. Хіба не чудово? Зайняті господині напевно оцінять цей рецепт.

  • Яйце - 2 штуки
  • Кефір - 1 Склянка
  • Маргарин або вершкове - 200 грам
  • Борошно - 600-650 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 3/4 чайних ложки
  • Сода - 1 Чайна ложка
прісне тісто на кефірі - фото крок 1
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
прісне тісто на кефірі - фото крок 2
2. Яйця збийте з цукром і сіллю. Соду додайте в кефір і перемішайте. Вершкове масло або маргарин розтопіть.
прісне тісто на кефірі - фото крок 3
3. З'єднайте всі рідкі інгредієнти в глибокій мисці і перемішайте до однорідності. Невеликими порціями вводите просіяне борошно.
прісне тісто на кефірі - фото крок 4
4. Важливо не переборщити з борошном і добре розім'яти тісто, щоб воно було гладким і м'яким. Після замісу приберіть його в холодильник на 15-20 хвилин, після чого можна приступати безпосередньо до випічки.

Схожі рецепти