Печиво Петушки
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Перед вам відмінний рецепт, як швидко і просто приготувати печиво «Петушки» до чаю. Це печиво особливо актуальним стає з наближенням Нового року півня. Давайте готувати разом!
Опис приготування:
Впевнена, рецепт, як приготувати печиво «Петушки», сподобається всім, особливо матусям, які хочуть порадувати своїх малюків смачною домашньою випічкою. До того ж, до приготування такого печива можна залучати і самих дітей! Їм можна довірити видавлювання печива за допомогою формочок, а також прикраса печива глазур'ю.
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 120 грам
- Борошно - 200 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Зверніть увагу, що масло вершкове повинно бути добре охолодженим.
Змішайте борошно, цукор і розпушувач.
Додайте жовток і вершкове масло. Гарненько все перемішайте до однорідного стану.
Тісто має вийти схожим на пластилін.
Розкачайте тісто в пласт товщиною близько 3-5 мм, залежно від того, якої товщини печиво ви хочете отримати. Видавіть печиво за допомогою формочки «Півник». Запікайте печиво в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Для глазурі змішайте охолоджений білок, цукрову пудру і лимонний сік.
Гарненько збийте все міксером до побіління маси. Але не чекайте, поки білок перетвориться в піну, глазур повинна залишитися злегка рідкої.
Розмалюйте готове печиво отриманої глазур'ю, для цього скористайтеся кондитерським мішком або щільним пакетиком. Залиште печиво підсихати протягом 2 годин.
Приємного чаювання!