Курка в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.
У китайських ресторанах багато замовляють курку в кисло-солодкому соусі. Це і моя улюблена страва! виявляється, приготувати його в домашніх умовах не так вже й складно. Поділюся класичним рецептом.
Опис приготування:
Не лякайтеся довгого списку інгредієнтів - багато з цих інгредієнтів можна замінити схожими, а деякими і зовсім можна знехтувати. З сам рецепт курки в кисло-солодкому соусі дуже простий, навіть новачок без праці зуміє приготувати цю страву, маючи необхідні складові. Удачі в приготуванні!
- Яйце - 1 штука
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2 чайних ложки
- Куряче філе - 450-500 грам
- Консервовані шматочки ананаса (банку) - 1 штука (нам потрібен буде сік.)
- Імбир (peretertyj) - 1 Чайна ложка
- Тростинний цукор - 2-3 чайних ложок
- Рослинна олія (кунжутне) - 2 чайних ложки
- Чорний або каенского перець - 1-2 Щепоток
- Болгарський перець (червоний і жовтий) - 2 штуки
- Зелена цибуля (пір'ячко) - 2-3 штук
1. Поріжте філе довгастими шматочками. Змішайте в тарілці кукурудзяний крохмаль, яйце і 1/4 чайної ложки солі. Обваляйте шматочки курки в суміші і залиште на 15 хв.
2. В окремій мисці змішайте 1/4 банки ананасового соку, імбир, оцет, томатну пасту, перець, тростинний цукор і сіль, що залишилася.
3. Промийте, почистіть і наріжте смужками болгарський перець. Гарненько розігрійте вок, капніть масла і підсмажте паприку протягом декількох хвилин. Потім сковороду протріть серветкою.
4. Влийте кунжутне масло і підсмажте філе на великому вогні до готовності.
5. Додайте до курки ананаси і болгарський перець. Смажте ще протягом двох хвилин.
6. Курку в кисло-солодкому соусі подавайте з рисом. Приємного!