Рецепт Курка в кисло-солодкому соусі фото

Курка в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

У китайських ресторанах багато замовляють курку в кисло-солодкому соусі. Це і моя улюблена страва! виявляється, приготувати його в домашніх умовах не так вже й складно. Поділюся класичним рецептом.

Опис приготування:

Не лякайтеся довгого списку інгредієнтів - багато з цих інгредієнтів можна замінити схожими, а деякими і зовсім можна знехтувати. З сам рецепт курки в кисло-солодкому соусі дуже простий, навіть новачок без праці зуміє приготувати цю страву, маючи необхідні складові. Удачі в приготуванні!

  • Яйце - 1 штука
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Куряче філе - 450-500 грам
  • Консервовані шматочки ананаса (банку) - 1 штука (нам потрібен буде сік.)
  • Імбир (peretertyj) - 1 Чайна ложка
  • Тростинний цукор - 2-3 чайних ложок
  • Рослинна олія (кунжутне) - 2 чайних ложки
  • Чорний або каенского перець - 1-2 Щепоток
  • Болгарський перець (червоний і жовтий) - 2 штуки
  • Зелена цибуля (пір'ячко) - 2-3 штук
курка в кисло-солодкому соусі - фото крок 1
1. Поріжте філе довгастими шматочками. Змішайте в тарілці кукурудзяний крохмаль, яйце і 1/4 чайної ложки солі. Обваляйте шматочки курки в суміші і залиште на 15 хв.
курка в кисло-солодкому соусі - фото крок 2
2. В окремій мисці змішайте 1/4 банки ананасового соку, імбир, оцет, томатну пасту, перець, тростинний цукор і сіль, що залишилася.
курка в кисло-солодкому соусі - фото крок 3
3. Промийте, почистіть і наріжте смужками болгарський перець. Гарненько розігрійте вок, капніть масла і підсмажте паприку протягом декількох хвилин. Потім сковороду протріть серветкою.
курка в кисло-солодкому соусі - фото крок 4
4. Влийте кунжутне масло і підсмажте філе на великому вогні до готовності.
курка в кисло-солодкому соусі - фото крок 5
5. Додайте до курки ананаси і болгарський перець. Смажте ще протягом двох хвилин.
курка в кисло-солодкому соусі - фото крок 6
6. Курку в кисло-солодкому соусі подавайте з рисом. Приємного!

Схожі рецепти