Рецепт Грудинка в горшочках фото

Грудинка в горшочках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Сьогодні ми приготуємо неймовірно ніжну і пряну грудинку в горщику з китайським вином, соєвим соусом і жасминовим чаєм - такого пишноти смаку і аромату ви ще ніколи не пробували.

Опис приготування:

Цей рецепт приготування грудинки в горщиках сягає своїм корінням в китайську народну кухню. Варто відзначити, що майже на всій території країни свинячу грудинку ставлять мало не на перше місце серед інших м'ясних продуктів, а в давніші часи її так любили, що навіть увічнювали це чудове блюдо в камені. Загалом, дізнавшись всі ці цікаві факти, я просто не змогла втриматися і приготувала один з найбільш адаптованих варіантів такої ось китайської грудинки. Якщо чесно, такого приголомшливого результату я ніяк не очікувала - м'ясо виходить таке пряне, ніжне і трохи гостре, і просто тане в роті, а цей вельми незвичайний смак навіть словами передати важко - загалом, особисто я прийшла в дикий захват. Ви теж обов'язково спробуйте, і, повірте мені, ви будете приємно здивовані цим незабутнім смаком і ароматом, і зараз я із задоволенням розповім вам, як зробити грудинку в горщиках в китайському стилі.

  • Свиная грудинка - 750 грам
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Імбир свіжий - 100 грам
  • Столове китайське вино - 150 грам
  • Темний соєвий соус - 80-100 грам
  • Жасминовий чай - 10 грам
  • Цукор - 50 грам
грудинка в горшочках - фото крок 1
Для початку нам необхідно заварити один стакан міцного жасминового чаю. Поки наш чай настоюється, ми беремося за грудинку: кип'ятимо в каструлі воду і варимо в ній нашу грудинку протягом 5 хвилин. Потім виймаємо її, промиваємо під в теплій воді і протираємо насухо серветкою. Потім нарізаємо на великі квадрати стороною близько 6 сантиметрів.
грудинка в горшочках - фото крок 2
Тепер очищаємо корінь імбиру. Дуже добре, якщо це буде молодий імбир, тоді він додасть страві пікантності і гостроти.
грудинка в горшочках - фото крок 3
Очищений імбир розрізаємо, а потім трохи розчавлює так, щоб він пустив сік.
грудинка в горшочках - фото крок 4
Зелена цибуля розрізаємо навпіл, розбираємо на окремі листи і ретельно їх промиваємо.
грудинка в горшочках - фото крок 5
Тепер встеляли дно горщика листами цибулі в кілька шарів, на цибулю викладаємо розтертий імбир. Грудинку викладаємо в останню чергу шкіркою вниз. Тепер готуємо заливку: змішуємо китайське вино з соєвим соусом (в пропорції приблизно 2:1) і вливаємо заварений жасминовий чай (1:1 з вином), додаємо цукор, гарненько перемішуємо. Заливаємо отриманою сумішшю грудинку так, щоб рідина не накривала її повністю. Ставимо горщик в духовку і встановлюємо температуру 220 градусів, tushim секс годин. Потім зменшуємо вогонь до 150 градусів, накриваємо горщики кришками і готуємо дві години до загустіння рідини. От і все, грудинка готова, а вам приємного апетиту! !!

Схожі рецепти