Детальніше див
(покроковий рецепт з фото)
З смарагдовою ягоди, захованої в"китайський ліхтарик" , або фізалісу можна швидко і просто зварити чудове повидло. Зібравши фізаліс, чим швидше видаліть чашечки, т.К. Вони можуть надати гіркоту ягодам.
Опис приготування:
Фізаліс вирушайте збирати в суху погоду. Важливо, щоб ягоди були тільки-тільки зібрані. Справа в тому, що чашечки треба чим швидше видалити. Якщо довго тримати ягідки в чашечках, то у ягід може з'явитися гіркуватий смак.
Як приготувати повидло з фізалісу?
1. Ягоди фізаліса промийте в холодній воді і просушіть на кухонному рушнику.
2. Підготуйте каструлю з киплячою водою. Ягоди потрібно бланшувати в ній протягом декількох хвилин. Таким чином ми видалимо з поверхні фізалісу клейку речовину, яке має неприємний запах.
3. Промиті і бланшірованние ягоди викладіть в емальований посуд, додайте трохи води (на око) і варіть на середньому вогні до розм'якшення. Постійно помішуйте. Ягоди не слід варити довго, тільки злегка приварити, щоб вони стали м'якшими. Переварені ягоди втратять і аромат, і желюючий властивості.
4. Злегка розм'якшені ягоди протріть дерев'яною ложкою через сито. У масу додайте цукор і лимонну кислоту. Гарненько перемішайте.
5. Надсилайте отримане пюре на повільний вогонь і, помішуючи, кип'ятити, поки консистенція не буде вище.
6. Готове гаряче повидло з фізалісу розкладіть по простерилізувати теплим банкам. Герметично закрутіть і поставте на зберігання в темне місце.
Більш помітно виснажений!
Приємного!
- Fizalis - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Лимонна кислота - 3 грами
Як приготувати повидло з фізалісу?
1. Ягоди фізаліса промийте в холодній воді і просушіть на кухонному рушнику.
2. Підготуйте каструлю з киплячою водою. Ягоди потрібно бланшувати в ній протягом декількох хвилин. Таким чином ми видалимо з поверхні фізалісу клейку речовину, яке має неприємний запах.
3. Промиті і бланшірованние ягоди викладіть в емальований посуд, додайте трохи води (на око) і варіть на середньому вогні до розм'якшення. Постійно помішуйте. Ягоди не слід варити довго, тільки злегка приварити, щоб вони стали м'якшими. Переварені ягоди втратять і аромат, і желюючий властивості.
4. Злегка розм'якшені ягоди протріть дерев'яною ложкою через сито. У масу додайте цукор і лимонну кислоту. Гарненько перемішайте.
5. Надсилайте отримане пюре на повільний вогонь і, помішуючи, кип'ятити, поки консистенція не буде вище.
6. Готове гаряче повидло з фізалісу розкладіть по простерилізувати теплим банкам. Герметично закрутіть і поставте на зберігання в темне місце.
Більш помітно виснажений!
Приємного!