Рецепт Детальніше див фото

Детальніше див
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди
Пісні страви , Веганські страви
Для дітей
Заготовки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

З смарагдовою ягоди, захованої в"китайський ліхтарик" , або фізалісу можна швидко і просто зварити чудове повидло. Зібравши фізаліс, чим швидше видаліть чашечки, т.К. Вони можуть надати гіркоту ягодам.

Опис приготування:

Фізаліс вирушайте збирати в суху погоду. Важливо, щоб ягоди були тільки-тільки зібрані. Справа в тому, що чашечки треба чим швидше видалити. Якщо довго тримати ягідки в чашечках, то у ягід може з'явитися гіркуватий смак.

Як приготувати повидло з фізалісу?

1. Ягоди фізаліса промийте в холодній воді і просушіть на кухонному рушнику.

2. Підготуйте каструлю з киплячою водою. Ягоди потрібно бланшувати в ній протягом декількох хвилин. Таким чином ми видалимо з поверхні фізалісу клейку речовину, яке має неприємний запах.

3. Промиті і бланшірованние ягоди викладіть в емальований посуд, додайте трохи води (на око) і варіть на середньому вогні до розм'якшення. Постійно помішуйте. Ягоди не слід варити довго, тільки злегка приварити, щоб вони стали м'якшими. Переварені ягоди втратять і аромат, і желюючий властивості.

4. Злегка розм'якшені ягоди протріть дерев'яною ложкою через сито. У масу додайте цукор і лимонну кислоту. Гарненько перемішайте.

5. Надсилайте отримане пюре на повільний вогонь і, помішуючи, кип'ятити, поки консистенція не буде вище.

6. Готове гаряче повидло з фізалісу розкладіть по простерилізувати теплим банкам. Герметично закрутіть і поставте на зберігання в темне місце.

Більш помітно виснажений!

Приємного!

  • Fizalis - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Лимонна кислота - 3 грами
Фізаліс вирушайте збирати в суху погоду. Важливо, щоб ягоди були тільки-тільки зібрані. Справа в тому, що чашечки треба чим швидше видалити. Якщо довго тримати ягідки в чашечках, то у ягід може з'явитися гіркуватий смак.

Як приготувати повидло з фізалісу?

1. Ягоди фізаліса промийте в холодній воді і просушіть на кухонному рушнику.

2. Підготуйте каструлю з киплячою водою. Ягоди потрібно бланшувати в ній протягом декількох хвилин. Таким чином ми видалимо з поверхні фізалісу клейку речовину, яке має неприємний запах.

3. Промиті і бланшірованние ягоди викладіть в емальований посуд, додайте трохи води (на око) і варіть на середньому вогні до розм'якшення. Постійно помішуйте. Ягоди не слід варити довго, тільки злегка приварити, щоб вони стали м'якшими. Переварені ягоди втратять і аромат, і желюючий властивості.

4. Злегка розм'якшені ягоди протріть дерев'яною ложкою через сито. У масу додайте цукор і лимонну кислоту. Гарненько перемішайте.

5. Надсилайте отримане пюре на повільний вогонь і, помішуючи, кип'ятити, поки консистенція не буде вище.

6. Готове гаряче повидло з фізалісу розкладіть по простерилізувати теплим банкам. Герметично закрутіть і поставте на зберігання в темне місце.

Більш помітно виснажений!

Приємного!

Схожі рецепти