Рецепт Здобне тісто фото

Здобне тісто
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно
ПП рецепти
На швидку руку
Заготовки
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рецепт приготування здобного тіста.

Опис приготування:

1. Молоко злегка підігріти, до теплого стану.

2. Приготувати опару. У тепле молоко засипати дріжджі і 2 ст.Л. Просіяного борошна. Ретельно розмішати.

3. Опару накрити рушником або харчовою папером і відставити в тепле місце на 30-40 хвилин. Коли суміш підійде, маса повинна стати густий і пишною.

4. Вершкове масло розтерти з борошном, цукром і сіллю. Додати яйце і перемішати.

5. Зіставте опару і суміш з борошна та олії, замісіть тісто. Якщо буде потрібно додайте ще борошна.

6. Тісто можна покласти в миску і накрити рушником або харчовою папером. Але найкраще, накрити тісто мискою або каструлею більшого розміру, так як воно збільшиться в об'ємі майже в двоє. Поверхня під тестом злегка посипати борошном, щоб тісто не прилипло. Підходити тісто має в теплому місці приблизно 1 час.

7. Через годину вимісити тісто, і якщо буде потрібно додайте ще трохи борошна.

8. Можна приступати до готування випічки.

  • Молоко - 125 мілілітрів
  • Цукор - 40 грам
  • Дріжджі - 15 грам (свіжі)
  • Яйце - 1 штука
  • Мука - 275 грам
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Сіль - 1 щіпка
1. Молоко злегка підігріти, до теплого стану.

2. Приготувати опару. У тепле молоко засипати дріжджі і 2 ст.Л. Просіяного борошна. Ретельно розмішати.

3. Опару накрити рушником або харчовою папером і відставити в тепле місце на 30-40 хвилин. Коли суміш підійде, маса повинна стати густий і пишною.

4. Вершкове масло розтерти з борошном, цукром і сіллю. Додати яйце і перемішати.

5. Зіставте опару і суміш з борошна та олії, замісіть тісто. Якщо буде потрібно додайте ще борошна.

6. Тісто можна покласти в миску і накрити рушником або харчовою папером. Але найкраще, накрити тісто мискою або каструлею більшого розміру, так як воно збільшиться в об'ємі майже в двоє. Поверхня під тестом злегка посипати борошном, щоб тісто не прилипло. Підходити тісто має в теплому місці приблизно 1 час.

7. Через годину вимісити тісто, і якщо буде потрібно додайте ще трохи борошна.

8. Можна приступати до готування випічки.

Схожі рецепти