Vontony
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування китайських пельменів.
Кількість порцій: 4
- Борошна - 3 склянки (для тіста)
- Води - 0.75 склянки (для тіста)
- Палички - 0.5 чайних ложки (для тіста)
- Рослинної олії - 1 Ст. Ложка (для тіста)
- Очищених креветок - 300 грам
- Свинячого фаршу - 200 грам
- Соєвого соусу - 2 Ст. Ложки
- Рисового вина - 2 Ст. Ложки
- Кунжутного масла - 0, 5 Ст. Ложки (або рослинного)
- Цукру - 0, 5 Ст. Ложки
- Білок - 1 штука
- Рисової Борошна - 2 Ст. Ложки (або крохмалю)
- Бамбук паростків - 120 грам (або маринованих шампіньйонів)
- Чорний мелений перець - 1 штука (за смаком)
![Vontony - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/vontoni-2959.webp)
Приготувати начинку. Креветки розім'яти виделкою і перемішати зі свинячим фаршем.
![Vontony - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/vontoni-2960.webp)
Паростки бамбука (або мариновані печериці) подрібнити, всипати в креветки. В начинку влити соєвий соус, рисове вино, олія, Цукрум і перець. Додати білок, рисове борошно і гарненько перемішати.
![Vontony - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/vontoni-2962.webp)
Тісто: Борошно просіяти в ємність, зробити поглиблення. Півсклянки води
Закип'ятити, влити в борошно, додати решту води, посолити, влити олію. Замісити
Тісто. Залишити на 10 хв.
Тісто поділити на три частини. Дві частини закрити і відкласти. Одну розкачати в пласт
Товщиною 1.5-2 мм Вирізати гуртки діаметром 5 см.
Закип'ятити, влити в борошно, додати решту води, посолити, влити олію. Замісити
Тісто. Залишити на 10 хв.
Тісто поділити на три частини. Дві частини закрити і відкласти. Одну розкачати в пласт
Товщиною 1.5-2 мм Вирізати гуртки діаметром 5 см.
![Vontony - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/vontoni-2964.webp)
Укласти на гуртки по 1 ç.l. Начинки.
![Vontony - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/vontoni-2965.webp)
Зібрати краї тіста так, щоб вийшов мішечок з відкритим горлечком, прибрати пельмені в холодильник. Так само приготувати інші пельмені з тіста.
![Vontony - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/vontoni-2966.webp)
Укладати пельмені порціями в пароварку і готувати на максимальному вогні 5-7 хв.