Рецепт Торт таврійський фото

Торт таврійський
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 6
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Цей торт можна назвати прикладом класичної кулінарії радянських часів. Його продавали у багатьох кондитерських. Також практично кожна господиня робила подібні тортики на свята і іменини.

Опис приготування:

Смак цього торта виходить багатогранним і насиченим. Хрусткий шар безе відмінно поєднується з ніжним масляним кремом. Незважаючи на те, що на приготування піде часу більше, ніж на простий торт, цей десерт перевершить всі ваші очікування. Щоб дізнатися, як приготувати торт таврійський, прочитайте цей рецепт.

  • Яйця - 4 штуки (бісквіт)
  • Цукор - 150 грам (бісквіт)
  • Борошно - 150 грам (бісквіт)
  • Білки - 4 штуки (корж-безе)
  • Цукор - 1, 5 склянки (корж-безе)
  • Сіль - 1 щіпка (корж-безе)
  • Борошно - 1 Ст. Ложка (корж-безе)
  • Картопляний крохмаль - 1 Ст. Ложка (корж-безе)
  • Ванілін - За смаком (корж-безе)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки (сироп)
  • Вода - 6 Ст. Ложок (сироп)
  • Яйця - 2 штуки (крем Шарлотт)
  • Цукор - 1 Склянка (крем Шарлотт)
  • Молоко - 1 Склянка (крем Шарлотт)
  • Вершкове масло - 400 грам (крем Шарлотт)
  • Шоколад чорний - 50 грам (крем Шарлотт)
  • Коньяк - 50 мілілітрів (крем Шарлотт)
  • Funduk - 200 грам
1
Насамперед необхідно зробити бісквіт. Для цього охолоджені білки збийте з сіллю і цукром до стійких піків. Акуратно введіть в білкову масу просіяне борошно з крохмалем. Випікайте бісквітний корж два години при температурі сто градусів. Потім залиште його в духовці ще годин на п'ять охолонути.
2
Тепер настала черга бісквіта. Для нього збийте яйця з цукром на водяній бані, акуратно введіть просіяне борошно. Випікайте до готовності при температурі двісті градусів. Дайте йому постояти і охолонути.
3
Бісквіт розрізати на дві частини кулінарною ниткою або ножем. Потім просочіть цукровим сиропом. Для нього змішайте цукор з водою, доведіть до кипіння на плиті.
4
Для крему-шарлот з'єднайте яйця, борошно і цукор. Варіть все на плиті на маленькому вогні, постійно помішуючи, поки маса не загусне. Додайте розм'якшене вершкове масло, Dobelle Збийте, введіть коньяк і розтоплений чорний шоколад.
5
Промажьте все коржі кремом. Кожен посипте подрібненими горіхами, прикрасьте торт зверху кремом. Поставте його на пару годин в холодильник, щоб крем застиг.

Схожі рецепти