Торт «корабель»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-14
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Гарний торт, який порадує не тільки малюка своїм зовнішнім виглядом і смаком, але і дорослих. Торт Корабель стане справжньою окрасою будь-якого святкового столу.
Опис приготування:
Цікавий рецепт торта"Корабель" : потрібно повозитися з мастикою і з шаблонами (palubami). Я готувала такий тортик синові на День народження. Порцій вийшло 13 і всім вистачило. Дотримуйтесь крок за кроком рецепта і у Вас вийде чудовий смачний торт!
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 2 склянки
- Олія - 240 грам
- Сода - 3 чайних ложки (погасити оцтом)
- Мед - 6 Ст. Ложок
- Горілка - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 10 склянок(5 склянок відразу і решта 5 після (скільки візьме))
- Молоко - 1 літр (для крему)
- Цукор - 2 склянки (для крему)
- Яйця - 2 штуки (для крему)
- Борошно - 5 Ст. Ложок (для крему)
- Олія - 360 грам (для крему)
- Какао - 3 Ст. Ложки (для крему)
- Варене згущене молоко - 200 грам (для масляного крему під мастику)
- Вершкове масло - 180 грам (для масляного крему під мастику)
- Сухе молоко - 150 грам (для білої мастики)
- Згущене молоко - 150 грам (для білої мастики)
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки (для білої мастики)
- Цукрова пудра - 300 грам (для білої мастики)
- Сухе молоко - 150 грам (для шоколадної мастики)
- Згущене молоко - 100 грам (для шоколадної мастики)
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки (для шоколадної мастики)
- Цукрова пудра - 300 грам (для шоколадної мастики)
- Какао - 2 Ст. Ложки (для шоколадної мастики)
Рецепт торта"Корабель" включає в себе прояв творчих здібностей пекаря:
Для початку, необхідно вирізати форми. Можна їх зробити зі звичайного паперу щільніше. Розміри виходять в середньому такі: 17х39 і 17х21см. Коржі будуть чергуватися, а на самому верху будуть палуби
Для початку, необхідно вирізати форми. Можна їх зробити зі звичайного паперу щільніше. Розміри виходять в середньому такі: 17х39 і 17х21см. Коржі будуть чергуватися, а на самому верху будуть палуби
2. Далі потрібно приготувати мастику: в цукрову пудру додаємо згущене молоко і лимонний сік. Все змішуємо для початку ложкою або лопаткою а потім руками. Якщо виникне необхідність, то пудру можна підсипати до консистенції пластичної маси.
3. Покласти отриману мастику між двох целофановий пакетів і розкачати качалкою.
4. Вирізати різного розміру вітрила з отворами (щоб їх потім можна було одягнути). Зробіть більше маленьких і тоненьких (вони краще сохнуть) і надіньте їх на банки для додання зігнутості. Зазвичай на висихання йде добу.
5. Змішати цукор і яйця і ретельно збити до білого, додати розтоплене масло, соду і мед, а також 5 ст. Борошна. Нагріти тісто на водяній бані. Усе, маса готова до випікання.
6. В кінці додати просіяне борошно в тісто, гарненько його замісити до пластичності, викласти на деко і обвести по формі ножем. Залишки можна використовувати повторно.
7. Аналогічно вчинити з рештою коржами і після охолодження вони виглядають саме так. Має вийти сім коржів для задньої палуби і п'ять для передньої. Після приготування заварного крему за рецептом промазати коржі, збираючи таким чином весь торт. Крем готується не складно: закип'ятіть молоко, додайте в нього какао, ще проваріть, додайте борошно і доведіть до готовності. Після охолодження з'єднайте його з вершковим маслом.
8. Ось так він виглядає повністю промазаний. Після цього, поставте його на холод годин на п'ять-шість. Тим часом приготуйте масляний крем по рецептурі і змастити ним весь торт.
9. Приготуйте шоколадну мастику: змішайте для цього всі інгредієнти і замісити пластичне тісто.
Далі - розкачайте її між пакетами також, як і основне тісто і розріжте насічки. Після цього з носа корабля укрийте все коржі отриманої мастикою (внахлест один до одного).
11. Після укриття мастикою, можна залишити торт в холодному місці. Коли висохнуть вітрила - надіньте їх на основи. От і все, ми вам представили класичний рецепт торта"Корабель" , яким ви можете балувати своїх дітей і рідних.