Торт «Екзотик»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Соковитий кокосовий корж, бананово-кокосовий вершковий крем і свіжі тропічні фрукти. Такий торт не може не сподобається! Тим часом приготувати його досить просто. Переконайтеся самі!
Опис приготування:
Банани в кремі можна замінити на стиглі манго. А вершкове масло - на крем-чіз.
- Яйця - 3 штуки (для тіста)
- Цукор - 1 Склянка (для тіста, 200 мл)
- Крем - 150 грам (для тіста)
- Борошно пшеничне - 1 Склянка (для тіста)
- Кокосова стружка - 1 Склянка (для тіста, беріть дрібну)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (для тіста)
- Сіль - 1 щіпка (для тіста)
- Апельсин - 1 штука (великий для просочення)
- Вершкове масло - 120 грам (кРЕМ : всі продукти нижче)
- Згущене молоко - 1/2 банки
- Кокосова стружка - 1/2 склянки
- Банан - 1 штука (великий стиглий)
- Фрукти - За смаком (для прикраси)
Продукти для торта.
Збийте яйця з цукром в пишну піну.
Додайте сметану, перемішайте лопаткою. Всипте просіяне суміш борошна з сіллю і розпушувачем. Додайте кокосову стружку.
Лопаткою швидко вимішайте тісто середньої густини.
Перелийте тісто в змащену форму і випікайте в прогрітій до 180 градусів духовці до готовності. Критерій готовності стандартний - шпажка повинна вийти з коржа сухий.
Остудіть корж на решітці і дайте йому визріти ніч - так торт буде ароматні.
Розріжте корж на три пласта. Опуклу верхівку зріжте. Вона не знадобиться.
Вичавіть сік з великого апельсина і просочіть їм коржі.
Для крему розм'якшене масло збийте зі згущеним молоком до пишності.
Додайте в крем нарізаний банан і знову збийте.
Всипте в крем кокосову стружку і перемішайте лопаткою.
Змастіть коржі товстим шаром крему і складіть один на одного. Зверху і з боків також покрийте торт шаром крему. Нанесіть візерунки за допомогою кулінарної гребінки або вилки і приберіть торт для просочення на пару годин в холодильник.
Просочений торт прикрасьте зверху свіжими тропічними фруктами за смаком, тонко їх нарізавши. Можна припорошити торт кокосовою стружкою.
Подавайте торт охолодженим, нарізавши акуратними скибочками.