Рецепт Торт «Екзотик» фото

Торт «Екзотик»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Соковитий кокосовий корж, бананово-кокосовий вершковий крем і свіжі тропічні фрукти. Такий торт не може не сподобається! Тим часом приготувати його досить просто. Переконайтеся самі!

Опис приготування:

Банани в кремі можна замінити на стиглі манго. А вершкове масло - на крем-чіз.

  • Яйця - 3 штуки (для тіста)
  • Цукор - 1 Склянка (для тіста, 200 мл)
  • Крем - 150 грам (для тіста)
  • Борошно пшеничне - 1 Склянка (для тіста)
  • Кокосова стружка - 1 Склянка (для тіста, беріть дрібну)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка (для тіста)
  • Сіль - 1 щіпка (для тіста)
  • Апельсин - 1 штука (великий для просочення)
  • Вершкове масло - 120 грам (кРЕМ : всі продукти нижче)
  • Згущене молоко - 1/2 банки
  • Кокосова стружка - 1/2 склянки
  • Банан - 1 штука (великий стиглий)
  • Фрукти - За смаком (для прикраси)
торт «Екзотик» - фото крок 1
Продукти для торта.
торт «Екзотик» - фото крок 2
Збийте яйця з цукром в пишну піну.
торт «Екзотик» - фото крок 3
Додайте сметану, перемішайте лопаткою. Всипте просіяне суміш борошна з сіллю і розпушувачем. Додайте кокосову стружку.
торт «Екзотик» - фото крок 4
Лопаткою швидко вимішайте тісто середньої густини.
торт «Екзотик» - фото крок 5
Перелийте тісто в змащену форму і випікайте в прогрітій до 180 градусів духовці до готовності. Критерій готовності стандартний - шпажка повинна вийти з коржа сухий.
торт «Екзотик» - фото крок 6
Остудіть корж на решітці і дайте йому визріти ніч - так торт буде ароматні.
торт «Екзотик» - фото крок 7
Розріжте корж на три пласта. Опуклу верхівку зріжте. Вона не знадобиться.
торт «Екзотик» - фото крок 8
Вичавіть сік з великого апельсина і просочіть їм коржі.
торт «Екзотик» - фото крок 9
Для крему розм'якшене масло збийте зі згущеним молоком до пишності.
торт «Екзотик» - фото крок 10
Додайте в крем нарізаний банан і знову збийте.
торт «Екзотик» - фото крок 11
Всипте в крем кокосову стружку і перемішайте лопаткою.
торт «Екзотик» - фото крок 12
Змастіть коржі товстим шаром крему і складіть один на одного. Зверху і з боків також покрийте торт шаром крему. Нанесіть візерунки за допомогою кулінарної гребінки або вилки і приберіть торт для просочення на пару годин в холодильник.
торт «Екзотик» - фото крок 13
Просочений торт прикрасьте зверху свіжими тропічними фруктами за смаком, тонко їх нарізавши. Можна припорошити торт кокосовою стружкою.
торт «Екзотик» - фото крок 14
Подавайте торт охолодженим, нарізавши акуратними скибочками.

Схожі рецепти