Тісто на Букка
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 40 хв.
Букка - це пиріжки з картопляною начинкою, національне блюдо башкирів і татар. Апетитні і смачні пиріжки приготувати зовсім нескладно, подають їх до столу зі сметаною або сюзьмой.
Опис приготування:
Мої сусіди татари дуже часто пригощають нас випічкою. Чого тільки ми вже не пробували: і СамГУ, і ультраправої, і пиріжки Букка, і багато іншого. Моєму синові дуже подобаються пиріжки з картопляною начинкою - Букка. Я розповім вам, як приготувати тісто на Букка. Зробити його зовсім нескладно, і ви зможете порадувати своїх домочадців аапетітнимі і смачними пиріжками вже сьогодні. З даної кількості продуктів вийде тесту на 8-10 пиріжків.
- Маргарин - 100 грам
- Молоко або вода - 100 мілілітрів (можна взяти і сметану)
- Яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Розтопимо і охолодити маргарин.
Додаємо до нього молоко або воду. Якщо хочете більш здобне тісто - замініть молоко на сметану.
Забиваємо в олійно-молочну суміш яйце.
Додаємо сіль, все добре перемішуємо.
А тепер додаємо борошно і замішуємо гладке однорідне тісто.
Накриваємо тісто харчовою плівкою і даємо йому полежати хвилин 20-30. Поки будете займатися начинкою - воно як раз і"дозріє" .