Рецепт Суп з яблуками фото

Суп з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На обід
Супи
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Класичний рецепт супу з яблуками для гурманів, які оцінять ніжний смак соковитої курятини і кисло-солодку пікантність яблук. Порадуйте своїх близьких або гостей не приївся першою стравою!

Опис приготування:

Зізнаюся, ніколи не була великим любителем перших страв. Але цей рецепт мені настільки сподобався, що я вирішила їм поділитися. Суп з яблуками відмінно підійде до святкового обіду. Намагайтеся використовувати не стару курку, м'ясо буде ніжніше, і кисло-солодкі яблука - вони відмінно поєднуються з птицею. Каррі додасть супу пікантність, а сметана - м'який, але насичений смак.

Як приготувати суп з яблуками:

1. Половину курки моєму, ставимо вариться на сильному вогні. Не забуваємо знімати пінку) додаємо перець, доводимо до кипіння. Зменшуємо потім вогонь і варимо бульйон ще хвилин 30, солі 5 хвилин до зняття з вогню.

2. Чистий цибулю, морква і часник. Часник ми подрібнюємо. Морквину нарізаємо дрібною соломкою (можна натерти на крупній тертці). Цибуля режим півкільцями. Обсмажуємо його в олії на розігрітій сковороді хвилин 5. Потім додаємо до нього часник і моркву, обсмажуємо все разом теж 5 хвилин.

3. Курку дістаємо з бульйону, позбавляємося від шкірки, режим на дрібні шматочки. Рис потрібно промити і кинути в киплячий бульйон, варити хвилин 20. Я використовую рис басматі, адже він не розварюється як звичайний рис і більш корисний.

4. Яблука чистимо і тремо на тертці. У маленькій каструльці, залиті 1 Polovnik Boulogne, вони повинні варитися хвилин 5.

5. До бульйону додаємо спочатку обсмажені овочі, потім м'ясо і яблучну масу. Варимо хвилин 10, додаємо каррі.

6. В цей час збиваємо жовтки зі сметаною і виливаємо їх в суп. Варимо ще хвилин 5 до готовності на слабкому вогні. Не забуваємо посолити.

Готового супу даємо охолонути, розливаємо по тарілках і прикрашаємо зеленню. Смачного!


  • Курка - 1/2 штуки
  • Яблука - 2 штуки
  • Порошок каррі - 1 Чайна ложка
  • Рис басматі - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Горошини чорного перцю - 8 штук
  • Сіль - - За смаком
  • Крем - 150 грам
  • Жовтки - 2 штуки
  • Нарізаний кріп - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Морква - 1 штука
  • Лист лавровий - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
Зізнаюся, ніколи не була великим любителем перших страв. Але цей рецепт мені настільки сподобався, що я вирішила їм поділитися. Суп з яблуками відмінно підійде до святкового обіду. Намагайтеся використовувати не стару курку, м'ясо буде ніжніше, і кисло-солодкі яблука - вони відмінно поєднуються з птицею. Каррі додасть супу пікантність, а сметана - м'який, але насичений смак.

Як приготувати суп з яблуками:

1. Половину курки моєму, ставимо вариться на сильному вогні. Не забуваємо знімати пінку) додаємо перець, доводимо до кипіння. Зменшуємо потім вогонь і варимо бульйон ще хвилин 30, солі 5 хвилин до зняття з вогню.

2. Чистий цибулю, морква і часник. Часник ми подрібнюємо. Морквину нарізаємо дрібною соломкою (можна натерти на крупній тертці). Цибуля режим півкільцями. Обсмажуємо його в олії на розігрітій сковороді хвилин 5. Потім додаємо до нього часник і моркву, обсмажуємо все разом теж 5 хвилин.

3. Курку дістаємо з бульйону, позбавляємося від шкірки, режим на дрібні шматочки. Рис потрібно промити і кинути в киплячий бульйон, варити хвилин 20. Я використовую рис басматі, адже він не розварюється як звичайний рис і більш корисний.

4. Яблука чистимо і тремо на тертці. У маленькій каструльці, залиті 1 Polovnik Boulogne, вони повинні варитися хвилин 5.

5. До бульйону додаємо спочатку обсмажені овочі, потім м'ясо і яблучну масу. Варимо хвилин 10, додаємо каррі.

6. В цей час збиваємо жовтки зі сметаною і виливаємо їх в суп. Варимо ще хвилин 5 до готовності на слабкому вогні. Не забуваємо посолити.

Готового супу даємо охолонути, розливаємо по тарілках і прикрашаємо зеленню. Смачного!

Схожі рецепти