Суп з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт супу з яблуками для гурманів, які оцінять ніжний смак соковитої курятини і кисло-солодку пікантність яблук. Порадуйте своїх близьких або гостей не приївся першою стравою!
Опис приготування:
Зізнаюся, ніколи не була великим любителем перших страв. Але цей рецепт мені настільки сподобався, що я вирішила їм поділитися. Суп з яблуками відмінно підійде до святкового обіду. Намагайтеся використовувати не стару курку, м'ясо буде ніжніше, і кисло-солодкі яблука - вони відмінно поєднуються з птицею. Каррі додасть супу пікантність, а сметана - м'який, але насичений смак.
Як приготувати суп з яблуками:
1. Половину курки моєму, ставимо вариться на сильному вогні. Не забуваємо знімати пінку) додаємо перець, доводимо до кипіння. Зменшуємо потім вогонь і варимо бульйон ще хвилин 30, солі 5 хвилин до зняття з вогню.
2. Чистий цибулю, морква і часник. Часник ми подрібнюємо. Морквину нарізаємо дрібною соломкою (можна натерти на крупній тертці). Цибуля режим півкільцями. Обсмажуємо його в олії на розігрітій сковороді хвилин 5. Потім додаємо до нього часник і моркву, обсмажуємо все разом теж 5 хвилин.
3. Курку дістаємо з бульйону, позбавляємося від шкірки, режим на дрібні шматочки. Рис потрібно промити і кинути в киплячий бульйон, варити хвилин 20. Я використовую рис басматі, адже він не розварюється як звичайний рис і більш корисний.
4. Яблука чистимо і тремо на тертці. У маленькій каструльці, залиті 1 Polovnik Boulogne, вони повинні варитися хвилин 5.
5. До бульйону додаємо спочатку обсмажені овочі, потім м'ясо і яблучну масу. Варимо хвилин 10, додаємо каррі.
6. В цей час збиваємо жовтки зі сметаною і виливаємо їх в суп. Варимо ще хвилин 5 до готовності на слабкому вогні. Не забуваємо посолити.
Готового супу даємо охолонути, розливаємо по тарілках і прикрашаємо зеленню. Смачного!
- Курка - 1/2 штуки
- Яблука - 2 штуки
- Порошок каррі - 1 Чайна ложка
- Рис басматі - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Горошини чорного перцю - 8 штук
- Сіль - - За смаком
- Крем - 150 грам
- Жовтки - 2 штуки
- Нарізаний кріп - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Морква - 1 штука
- Лист лавровий - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
Як приготувати суп з яблуками:
1. Половину курки моєму, ставимо вариться на сильному вогні. Не забуваємо знімати пінку) додаємо перець, доводимо до кипіння. Зменшуємо потім вогонь і варимо бульйон ще хвилин 30, солі 5 хвилин до зняття з вогню.
2. Чистий цибулю, морква і часник. Часник ми подрібнюємо. Морквину нарізаємо дрібною соломкою (можна натерти на крупній тертці). Цибуля режим півкільцями. Обсмажуємо його в олії на розігрітій сковороді хвилин 5. Потім додаємо до нього часник і моркву, обсмажуємо все разом теж 5 хвилин.
3. Курку дістаємо з бульйону, позбавляємося від шкірки, режим на дрібні шматочки. Рис потрібно промити і кинути в киплячий бульйон, варити хвилин 20. Я використовую рис басматі, адже він не розварюється як звичайний рис і більш корисний.
4. Яблука чистимо і тремо на тертці. У маленькій каструльці, залиті 1 Polovnik Boulogne, вони повинні варитися хвилин 5.
5. До бульйону додаємо спочатку обсмажені овочі, потім м'ясо і яблучну масу. Варимо хвилин 10, додаємо каррі.
6. В цей час збиваємо жовтки зі сметаною і виливаємо їх в суп. Варимо ще хвилин 5 до готовності на слабкому вогні. Не забуваємо посолити.
Готового супу даємо охолонути, розливаємо по тарілках і прикрашаємо зеленню. Смачного!