Суп з фрикадельками і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Суп з фрикадельками люблять і дорослі, та діти. Ця страва для ідеального обіду, яке залишається смачним і на наступний день. Суп виходить яскравим, ароматним і корисним. Додамо в нього овочів.
Опис приготування:
Суп з фрикадельками готується просто. Овочі обсмажуємо, ліпимо фрикадельки і варимо. Мій рецепт супу з фрикадельками"розширено" рисом і болгарським перцем. До того ж, я використовую суміш фаршу - яловичого і свинячого. Але можна використовувати тільки яловичий або тільки свинячий фарш.
- Фарш із яловичини - 150 грам
- Свинячий фарш - 150 грам
- Картопля - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука (невеликий)
- Помідор - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Вода кип'ячена - 6 склянок
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений і горошком - - За смаком
- Мал - 1/3 склянки
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
1. Вимийте і очистіть овочі: болгарський перець, картопля, морква, помідор. З помідора можете зняти шкірку, опустивши його спочатку в окріп.
2. Наріжте невеликими кубиками картоплю, морквину і болгарський перець. Помідор наріжте тонкими пластинками.
3. Очистіть і дрібно нарубати часник.
4. Цибулину пропустіть через м'ясорубку або дрібно наріжте.
5. У мисці змішайте фарш - яловичий і свинячий, цибуля, часник, сіль, перець, яйце.
6. Всі інгредієнти змішайте до однорідного фаршу.
7. З фаршу виліпити фрикадельки. Розмір фрикадельок залежить від вашого бажання. Маленькі швидше зваряться.
8. Ліпіть фрикадельки з усього фаршу. 4-5 штучок відкладіть для обсмажування - це додасть супу додатковий смак і колір.
9. У сковороді розігрійте олію і зліг обсмажте 4-5 фрикадельок.
10. Якщо фрикадельки - великі, то розбийте їх дерев'яною лопаткою і обсмажте просто фарш.
11. Додайте томати та, помішуючи, обсмажте. Слідкуйте, щоб м'ясо і овочі не прилипали до дна.
12. Помідори знайдуть консистенцію, як це показано на ілюстрації.
13. До помідорів додайте картоплю, болгарський перець і моркву. Перемішайте і обсмажуйте протягом 3-4 хвилин.
14. Додайте нарізаний часник. Перемішайте.
15. Перекладіть овочі в каструлю. Я відразу не написала, але овочі можна спочатку обсмажувати в каструлі, якщо ви їй довіряєте. Додайте кип'ячену (гарячу або холодну) воду.
16. Якщо бажаєте, сіль і poperčite вир. Перемішайте ще раз.
17. У киплячий суп закидайте по одній фрикадельки.
18. Вогонь поставте на середньо-повільний і варіть суп протягом 30 хвилин.
19. Через півгодини додайте промитий рис.
20. У суп додайте також лавровий лист.
21. Варіть суп з фрикадельками до готовності рису. Потім відразу подавайте. Смачного!