Суп «Шід»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 50 хв.
Зовсім недавно я дізналася, що такий простий і звичний з дитинства суп, є стравою національної удмуртської кухні. Оригінальна назва"пушту шид" - суп зі збитим яйцем.
Опис приготування:
Приготувати суп"шид" не складе ніяких труднощів, інгредієнти найпростіші і як правило, майже завжди є під рукою. Для приготування можна взяти будь-яке м'ясо або приготувати цю страву і зовсім на воді, заправивши бульйон лише вершковим маслом. Суп виходить ароматний, ситний і дуже смачний, незважаючи на всю свою простоту. Спробуйте!
- Куряче філе - 300 грам
- Картопля - 4 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 3 штуки
- Молоко - 0, 5 склянки
- Вода - 1, 5 L
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Філе залийте холодною водою і поставте на вогонь. Як закипить, зніміть піну і варіть на невеликому вогні до готовності.
Картопля очистіть і наріжте кубиками. Додайте в бульйон.
Цибуля наріжте кубиками, моркву натріть на тертці.
Обсмажте овочі на вершковому маслі і додайте в каструлю. Варіть все разом до повної готовності всіх інгредієнтів. В кінці додайте сіль за смаком.
Коли суп буде готовий, збийте яйця з дрібкою солі. Додайте молоко і збийте все ще раз.
Вилийте яєчну масу тонкою цівкою рівномірно по всій поверхні, прямо в вируючий суп (не заважати! ). Приблизно через півхвилини-хвилину, коли суп почне знову кипіти, акуратно ложкою з дна перемішайте один раз і вимикайте.
Суп виходить дуже смачним і ніжним. Смачного!