Рецепт Шаньги з картоплею фото

Шаньги з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Молочні продукти , Картопля
На обід , На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Şanьgi - російські відкриті пиріжки з начинкою, в даному випадку - з картопляним пюре. Оскільки блюдо досить-таки насичене і ситне, шаньги чудово підійдуть для сімейного обіду або вечері.

Опис приготування:

Приготуємо шаньги з картоплею в домашніх умовах. Важливий момент: картопляну начинку бажано готувати безпосередньо перед ліпленням пиріжків. Картопля повинен бути красивим і не надто застиглим. Готові шаньги подають до столу теплими, хоча і холодні вони дуже смачні. Хай щастить!

  • Борошно - 4 склянки
  • Дріжджі сухі - 11 грам
  • Вершкове масло - 50 грам(+ 40 грамів для начинки)
  • Молоко - 1 літр
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 1 щіпка
  • Картопля - 1 кілограм
  • Яйця - 2-3 штук
шаньги з картоплею - фото крок 1
Розтопіть 50 грамів вершкового масла, влейте молоко, щоб воно прогрілося. Також додайте по щіпці солі і цукру. Зніміть масло з молоком з плити, змішайте з борошном та дріжджами. Замісити тісто, відправте його в тепле місце на 1 час, укутавши рушником. Повторно замісіть тісто, знову відправте в тепло на 30 хвилин.
шаньги з картоплею - фото крок 2
Для начинки відваріть картоплю. Остудіть і перемішайте його з вершковим маслом і яйцями.
шаньги з картоплею - фото крок 3
Розділіть тісто на невеликі шматочки, які потрібно розкачати ковбаскою. Кожну ковбаску наріжте на кілька шматочків. Кожен шматочок злегка розкачайте в коржик, зробіть поглиблення по центру. Викладіть шаньги на деко, змащений в маслом. Розкладіть по пиріжків картопляну начинку. Відправте їх в духовку на 10 хвилин. Потім вийміть і змастіть збитим яйцем. Випікайте ще 20 хвилин при температурі 180 градусів.
шаньги з картоплею - фото крок 4
Смачного!

Схожі рецепти