Шаньги з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Şanьgi - російські відкриті пиріжки з начинкою, в даному випадку - з картопляним пюре. Оскільки блюдо досить-таки насичене і ситне, шаньги чудово підійдуть для сімейного обіду або вечері.
Опис приготування:
Приготуємо шаньги з картоплею в домашніх умовах. Важливий момент: картопляну начинку бажано готувати безпосередньо перед ліпленням пиріжків. Картопля повинен бути красивим і не надто застиглим. Готові шаньги подають до столу теплими, хоча і холодні вони дуже смачні. Хай щастить!
- Борошно - 4 склянки
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Вершкове масло - 50 грам(+ 40 грамів для начинки)
- Молоко - 1 літр
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Картопля - 1 кілограм
- Яйця - 2-3 штук
Розтопіть 50 грамів вершкового масла, влейте молоко, щоб воно прогрілося. Також додайте по щіпці солі і цукру. Зніміть масло з молоком з плити, змішайте з борошном та дріжджами. Замісити тісто, відправте його в тепле місце на 1 час, укутавши рушником. Повторно замісіть тісто, знову відправте в тепло на 30 хвилин.
Для начинки відваріть картоплю. Остудіть і перемішайте його з вершковим маслом і яйцями.
Розділіть тісто на невеликі шматочки, які потрібно розкачати ковбаскою. Кожну ковбаску наріжте на кілька шматочків. Кожен шматочок злегка розкачайте в коржик, зробіть поглиблення по центру. Викладіть шаньги на деко, змащений в маслом. Розкладіть по пиріжків картопляну начинку. Відправте їх в духовку на 10 хвилин. Потім вийміть і змастіть збитим яйцем. Випікайте ще 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Смачного!