Салат «полосатик»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Дуже простий, ситний і смачний салат"Полосатик" хочу запропонувати вам додати в свою кулінарну скарбничку. Класичне поєднання буряка і часнику доповнено твердим сиром. Раджу на пробу!
Опис приготування:
Цей недорогий і яскравий салатик, доповнить не тільки щоденне, але і святкове меню. Його можна приготувати шарами, використовуючи кільце, наприклад, або викласти в прозорий салатник. Але в такому випадку збирати його потрібно безпосередньо перед подачею, щоб буряк не офарбила сир. Мені ж подобається ось такий варіант подачі. Але про все по порядку.
- Буряк - 1 штука
- Сир - 150 грам
- Майонез - 4 Ст. Ложки (приблизно)
- Часник - 3-5 зубчиків (за смаком)
- Сіль - 1 Чайна ложка
Насамперед вимийте буряк і відварити в підсоленій воді до м'якості.
Готову буряк остудіть як слід і очистіть.
Натріть на крупній тертці або середньої.
Очистіть часник, пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці.
Натріть на тертці сир.
Розділіть часник навпіл і додайте в сир і буряк. Заправте майонезом і перемішайте.
На тарілку для подачі викладіть смужку сиру.
Слідом - смужку буряка. Чергуйте таким чином смужки.
От і все, пікантний, яскравий і смачний салат"Полосатик" готовий. Можна подавати до столу. Смачного!