Рецепт Салат «полосатик» фото

Салат «полосатик»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі , Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Салати
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Дуже простий, ситний і смачний салат"Полосатик" хочу запропонувати вам додати в свою кулінарну скарбничку. Класичне поєднання буряка і часнику доповнено твердим сиром. Раджу на пробу!

Опис приготування:

Цей недорогий і яскравий салатик, доповнить не тільки щоденне, але і святкове меню. Його можна приготувати шарами, використовуючи кільце, наприклад, або викласти в прозорий салатник. Але в такому випадку збирати його потрібно безпосередньо перед подачею, щоб буряк не офарбила сир. Мені ж подобається ось такий варіант подачі. Але про все по порядку.

  • Буряк - 1 штука
  • Сир - 150 грам
  • Майонез - 4 Ст. Ложки (приблизно)
  • Часник - 3-5 зубчиків (за смаком)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
салат
Насамперед вимийте буряк і відварити в підсоленій воді до м'якості.
салат
Готову буряк остудіть як слід і очистіть.
салат
Натріть на крупній тертці або середньої.
салат
Очистіть часник, пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці.
салат
Натріть на тертці сир.
салат
Розділіть часник навпіл і додайте в сир і буряк. Заправте майонезом і перемішайте.
салат
На тарілку для подачі викладіть смужку сиру.
салат
Слідом - смужку буряка. Чергуйте таким чином смужки.
салат
От і все, пікантний, яскравий і смачний салат"Полосатик" готовий. Можна подавати до столу. Смачного!

Схожі рецепти