ПП-млинці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.
Віддаєте перевагу харчуватися правильно? Слідкуйте за вагою або у вас лікувальна дієта? Це не привід, щоб відязикатися від улюблених млинчиків, адже їх можна приготувати правильно і споживати без шкоди для здоров'я.
Опис приготування:
Прихильники правильного харчування або ті, хто дотримуються посту, часто відмовляються від багатьох страв, а даремно. Улюблені млинці можна приготувати пісними і дієтичними. Я розповім вам, як приготувати ПП-млинці без молока і яєць. Повірте, вони будуть смачними, хоч і не такими рум'яними, як традиційні млинці. Готуємо?
- Борошно пшеничне - 220 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 0, 5-1 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 0, 5 L(1 склянку окропу, інша вода холодна кип'ячена)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Куркума - 1 щіпка (не обов'язково)
Наливаємо в миску приблизно 1, 5 склянки холодної кип'яченої води, додаємо оцет, цукор, сіль і соду. Перемішуємо. Щоб додати майбутнім млинців кольору, можна додати куркуму.
Всипаємо борошно і віночком розмішуємо тісто до однорідності. А потім вливаємо склянку окропу і знову збиваємо-перемішуємо тісто віночком.
Додаємо рослинне масло, перемішуємо. Testo майже. Можна дати йому постояти хвилин 15-20.
Розігріваємо сковороду, змащену олією, і наливаємо тонким шаром тісто. У мене сковорода 22 см, на один млинець йде ополоник тесту.
Обсмажуємо млинці з обох сторін. Вони не будуть такими рум'яними, як млинці на молоці і з яйцями.
І ось млинці готові. Виходить 14 штук тонких і ажурних млинців з хрусткими краями.