Повітряне тісто на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.
Всі знають, що повітряна здобна випічка зазвичай готується на дріжджах. Але з цим класичним рецептом повітряного тесту на кефірі навіть швидка випічка нічим не поступиться дріжджовий! Просто і смачно!
Опис приготування:
Цей простий рецепт, як приготувати повітряне тісто на кефірі, мені дістався ще від бабусі. Вона за цим рецептом готувала дуже пишні і ніжні пончики. Але я спробувала поекспериментувати. Виявилося, що з нього виходять дуже пишні панкейкі і оладки, пироги і мафіни! рекомендую!
- Борошно - 400 грам
- Кефір - 400 грам (чим жирніше і густіше, тим краще)
- Розпушувач - 12 грам
- Ванільний цукор - 12 грам
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Коньяк - 1 Ст. Ложка (можна замінити будь-яким міцним спиртним )
- Сіль - 1 щіпка
1. Змішаємо спочатку рідкі компоненти. Яйця збиваємо вінчиком з цукром і ваніліном, поки маса не побіліє і не почне пінитися. Далі додамо кефір, сіль і соду, розпушувач, а також коньяк.
2. Перемішаємо до однорідності, після чого всипаємо просіяне борошно.
3. Знову перемішаємо, і отримуємо готове повітряне тісто!
4. З нього можна приготувати пироги, запіканки, млинці, маффіни або ось такі солодкі пончики!