Пиріг з картоплею і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Дуже смачний і ситний пиріг з тонким розсипчастим тестом. Він готується легко і швидко, а нагодувати їм можна всю сім'ю, тому що байдужих до цього кулінарного шедевру точно не залишиться.
Опис приготування:
У кожного є свій улюблений пиріг, мій чоловік, наприклад, найбільше любить саме цей. Напевно, тому що при порівняно невеликій кількості інгредієнтів, він виходить надзвичайно смачним і ситним. Можна сказати, що це найпростіший рецепт пирога з картоплею і сиром з мінімальними витратами часу. Тому якщо ви теж хочете догодити своєму чоловікові або просто порадувати себе кохану, то уважно ознайомте з покроковим рецептом пирога з картоплею і сиром і приступайте до приготування.
- Борошно - 2 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Крем - 0, 5 склянки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Картопля - 3-4 штук
- Зелень свіжа - 100 грам
- Сир - 100 грам
Розтираємо масло виделкою.
Додаємо до маслу борошно і руками перемішуємо, поки не вийде більш-менш однорідна маса.
Збиваємо виделкою яйце, додаємо до нього сметану і соду, злегка збовтуємо і додаємо цю суміш до борошна і маслу. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти до утворення тіста без грудок.
Готуємо начинку: змішуємо попередньо зварену і розтерту в пюре картоплю з подрібненою зеленою цибулею, солимо за смаком.
Тісто необхідно розділити на 2 рівні частини і розкачати качалкою. Одну частину вистилає на дно змащеної масло форми так, щоб утворилися невеликі бортики.
Поверх тесту викладаємо начинку і рівномірно її розподіляємо.
Посипаємо тертим на крупній тертці сиром.
Другою частиною тіста накриваємо пиріг і з'єднуємо краю двох шарів тесту.
Ставимо пиріг в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо протягом 20 хвилин. Тепер наш пиріг готовий і ми можемо знімати пробу.