Млинці в дірочку
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Рекомендую вам простий рецепт млинців в дірочку. Млинці виходять повітряними, ажурними і дуже смачними!
Опис приготування:
Для того, щоб вийшли дірочки в млинцях, я використовую сильно газовану воду. Можна по-різному домагатися ажурности, але мене як раз цей варіант влаштовує. Для приготування млинців в дірочку я вирішила в цей раз змішати дві муки, житнє і звичайну. Так млинці не сильно розходяться. А готувати їх дуже просто.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Борошно житнє - 180 грам
- Молоко - 2 склянки
- Мінеральна вода - 1 літр
- Цукор - 4 чайних ложки
- Яйце - 5 штук
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 4 чайних ложки
Замісити тісто: мінералку змішуємо з молоком, цукром, сіллю і маслом. Додаємо борошно, перемішуємо. Збиваємо яйця і теж додаємо в тісто.
Перед смаженням дайтетісту настоятися. Тепер смажимо на розігрітій сковороді млинці.
Готові млинці в дірочку змащуємо маслом. Смачного!