Kun-Аман
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.
У мене сьогодні просто приголомшливий рецепт бретонського солодкого листкового пирога з цікавою назвою"Кунь-Аман" . Всього чотири інгредієнти, а який результат! просто, швидко і дуже смачно!
Опис приготування:
Готувати"Кунь-Аман" дуже просто, особливо, якщо слідувати покроковим рекомендаціям. Звичайно, він дуже калорійний, це факт, але іноді можна побалувати себе і сім'ю таким смачним французьким пирогом.
- Борошно - 250 грам(200 грам - в тісто, 50 грам - на підсипку)
- Вода - 100 грам
- Дріжджі свіжі - 10 грам
- Цукор - 150 грам
- Коричневий тростинний цукор - 1 Ст. Ложка (для посипання зверху)
- Молоко - 1 Ст. Ложка (для змазування перед випічкою)
- Солоне вершкове масло - 180-200 грам (гарне, жирністю 82%)
Підготуйте інгредієнти.
У теплій воді розчинити дріжджі.
Просійте борошно.
Влийте в борошно воду з розведеними дріжджами.
Замісити тісто, накрийте харчовою плівкою, поставте в тепле місце для бродіння на 1 час.
Підготуйте вершкове масло, для цього в центр пергаменту для випічки викладіть брикет вершкового масла, який можна розрізати навпіл. Якщо масло не солоне, його слід підсолити зверху сіллю"екстра" , щоб не було великих кристалів.
Розкачайте акуратно масло качалкою, розміром з квадрат зі стороною 20-22 см., загорніть в пергамент і приберіть в морозилку на 20-30 хвилин.
Вибродівшєє тісто через 1 час.
Присипте стіл борошном, викладіть тісто, розкачайте велику овальну корж.
Викладіть в центр коржі масло і всипте на нього весь цукор.
Пергамент, в який було загорнуто масло, Не викидайте, викладіть його в форму для випічки.
Підверніть верхній і нижній край тесту на одну третину до центру.
Розкачайте тісто качалкою уздовж лінії складання.
Знову подверніте лівий і правий край до центру на одну третину.
Розкачайте качалкою тісто вгору і вниз.
Знову подверніте краю тесту.
Знову розкачайте тісто і сформуйте пиріг.
Викладіть пиріг в форму для випічки, якщо краю не вміщаються, їх можна підвернути вгору. Змастіть пиріг молоком.
Гострим ножем зробіть на пирозі розрізи у вигляді сіточки з ромбів і присипте зверху коричневим тростинним цукром.
Випікайте пиріг у духовці при при температурі 200 градусів протягом 45 хвилин.
Вийміть пиріг з форми, потягнувши за кінці пергаменту.
Приємного чаювання!