Чак-чак
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Рецепт приготування східної солодощі Чак-чак.
Опис приготування:
Чак-чак вважається класичним блюдом татарської національної кухні. Зазвичай Чак-чак готує мама нареченої на весілля, а потім"продає" гостям за будь-яку суму грошей. Шанованих гостей також зустрічають біля порога з чак-чаком.
- Борошно - 300 грам
- Яйця - 3 штуки
- Горілка - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0.3 чайних ложки
- Рослинна олія - 200 грам
- Сироп або мед - 3 Ст. Ложки
- Цукровий пісок - 4 Ст. Ложки
1. Готуємо всі продукти та інгредієнти. Тепер ви будете знати - як приготувати справжній чак-чак.
2. Замісити тісто: змішуємо борошно з яйцями, сіллю і горілкою.
3. Накриваємо тісто мискою або плівкою, залишаємо настоюватися протягом 30 хвилин, до набухания.
4. Розділити готове тісто на 3 частини. Розкачати кожен фрагмент товщиною не більше 2 мм. Потім нарізати смужками (ширина 2 см).
5. Кожну смужку тесту порізати локшиною поперек (ширина 3 мм). Відокремити локшину один від одного відразу після нарізки.
6. Викласти локшину на піднос покритий рушником. Це робиться для того, щоб уникнути прилипання.
7. Нагріти масло в казані. Обсмажувати локшину в олії невеликими порціями. Періодично помішувати локшину під час приготування. Готова локшина повинна прийняти креязикай колір.
8. Викласти обсмажену локшину на сито для того, щоб дати стекти зайвому маслу. В іншій сковороді розтопити цукор з медом на слабкому вогні. Постійно помішувати.
9. Коли цукор повністю розчинитися - зняти сковороду з вогню і влити медову суміш в локшину. Перемішати, намагаючись не зламати макаронні вироби.
10. Викласти чак-чак на блюдо (мокрими руками) і злегка придавити, щоб приховати порожнечі.
11. Подайте чак-чак до чаю або кави, а дітям найкраще налити до страви кефір або молоко. Смачного!