Рецепт Чак-чак фото

Чак-чак
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Рецепт приготування східної солодощі Чак-чак.

Опис приготування:

Чак-чак вважається класичним блюдом татарської національної кухні. Зазвичай Чак-чак готує мама нареченої на весілля, а потім"продає" гостям за будь-яку суму грошей. Шанованих гостей також зустрічають біля порога з чак-чаком.

  • Борошно - 300 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Горілка - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 0.3 чайних ложки
  • Рослинна олія - 200 грам
  • Сироп або мед - 3 Ст. Ложки
  • Цукровий пісок - 4 Ст. Ложки
чак-чак - фото крок 1
1. Готуємо всі продукти та інгредієнти. Тепер ви будете знати - як приготувати справжній чак-чак.
чак-чак - фото крок 2
2. Замісити тісто: змішуємо борошно з яйцями, сіллю і горілкою.
чак-чак - фото крок 3
3. Накриваємо тісто мискою або плівкою, залишаємо настоюватися протягом 30 хвилин, до набухания.
чак-чак - фото крок 4
4. Розділити готове тісто на 3 частини. Розкачати кожен фрагмент товщиною не більше 2 мм. Потім нарізати смужками (ширина 2 см).
чак-чак - фото крок 5
5. Кожну смужку тесту порізати локшиною поперек (ширина 3 мм). Відокремити локшину один від одного відразу після нарізки.
чак-чак - фото крок 6
6. Викласти локшину на піднос покритий рушником. Це робиться для того, щоб уникнути прилипання.
чак-чак - фото крок 7
7. Нагріти масло в казані. Обсмажувати локшину в олії невеликими порціями. Періодично помішувати локшину під час приготування. Готова локшина повинна прийняти креязикай колір.
чак-чак - фото крок 8
8. Викласти обсмажену локшину на сито для того, щоб дати стекти зайвому маслу. В іншій сковороді розтопити цукор з медом на слабкому вогні. Постійно помішувати.
чак-чак - фото крок 9
9. Коли цукор повністю розчинитися - зняти сковороду з вогню і влити медову суміш в локшину. Перемішати, намагаючись не зламати макаронні вироби.
чак-чак - фото крок 10
10. Викласти чак-чак на блюдо (мокрими руками) і злегка придавити, щоб приховати порожнечі.
чак-чак - фото крок 11
11. Подайте чак-чак до чаю або кави, а дітям найкраще налити до страви кефір або молоко. Смачного!

Схожі рецепти