Рецепт Яблучна брага фото

Яблучна брага
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 30
Час приготування: 5 дн. 13 г. 0 хв.

Яблучна брага найчастіше використовується для виготовлення самогону. А я пропоную вам приготувати яблучну брагу для пиття! Цей смачний слабоалкогольний напій нескладно зробити в домашніх умовах.

Опис приготування:

Яблучна брага - прекрасний слабоалкогольний напій, який відмінно втаязикє спрагу і може бути чудовою альтернативою квасу в жарку пору року.

В даному рецепті приготування яблучної браги можна обійтися без цукру. Щоб визначити це, Очистіть пару яблук, подрібніть і залиште в теплому місці. Якщо через 2-3 дня яблучна маса не почала бродити, необхідно додавати цукор. Якщо ж бродіння буде досить хорошим, то для цього сорту яблук можна цукор не використовувати.

Яблука для приготування браги потрібно брати стиглі, краще - солодші. Дріжджі можна використовувати будь-які, але найкращим варіантом будуть винні або сухі.


  • Яблука - 3 кілограма
  • Вода - 2 L
  • Цукор - 2 склянки
  • Дріжджі - 10 грам
яблучна брага - фото крок 1
1. Для початку переберіть яблука, приберіть гнилі. Решта добре вимийте, виріжте у них серцевину, хвостики і зіпсовані місця, якщо такі є. Гниль надає напою гіркий присмак, тому перебирати яблука потрібно дуже ретельно.
яблучна брага - фото крок 2
2. Підготовлені плоди дрібно накришити або подрібніть за допомогою м'ясорубки або блендера. Отриману масу перекладіть в ємність для бродіння. Залиште на кілька годин в теплому місці. Після чого влийте 1, 5 літра води і добре перемішайте. Воду, що залишилася закип'ятіть, розчиніть в ній цукор. Остудите сироп до 30 градусів (не більше), всипте дріжджі, перемішайте і додайте в ємність з яблучною масою. Накрийте марлею і поставте в тепле місце для бродіння на 6-7 днів.
яблучна брага - фото крок 3
3. З плином часу повинен з'явитися слабкий приємний спиртовий аромат. Готову яблучну брагу процідіть через дрібне пластикове ситечко або марлю, складену в декілька шарів. Розлийте по пляшках, зберігайте в холодильнику не більше трьох днів.

Схожі рецепти