Яблучна брага
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 30
Час приготування: 5 дн. 13 г. 0 хв.
Яблучна брага найчастіше використовується для виготовлення самогону. А я пропоную вам приготувати яблучну брагу для пиття! Цей смачний слабоалкогольний напій нескладно зробити в домашніх умовах.
Опис приготування:
Яблучна брага - прекрасний слабоалкогольний напій, який відмінно втаязикє спрагу і може бути чудовою альтернативою квасу в жарку пору року.
В даному рецепті приготування яблучної браги можна обійтися без цукру. Щоб визначити це, Очистіть пару яблук, подрібніть і залиште в теплому місці. Якщо через 2-3 дня яблучна маса не почала бродити, необхідно додавати цукор. Якщо ж бродіння буде досить хорошим, то для цього сорту яблук можна цукор не використовувати.
Яблука для приготування браги потрібно брати стиглі, краще - солодші. Дріжджі можна використовувати будь-які, але найкращим варіантом будуть винні або сухі.
- Яблука - 3 кілограма
- Вода - 2 L
- Цукор - 2 склянки
- Дріжджі - 10 грам
1. Для початку переберіть яблука, приберіть гнилі. Решта добре вимийте, виріжте у них серцевину, хвостики і зіпсовані місця, якщо такі є. Гниль надає напою гіркий присмак, тому перебирати яблука потрібно дуже ретельно.
2. Підготовлені плоди дрібно накришити або подрібніть за допомогою м'ясорубки або блендера. Отриману масу перекладіть в ємність для бродіння. Залиште на кілька годин в теплому місці. Після чого влийте 1, 5 літра води і добре перемішайте. Воду, що залишилася закип'ятіть, розчиніть в ній цукор. Остудите сироп до 30 градусів (не більше), всипте дріжджі, перемішайте і додайте в ємність з яблучною масою. Накрийте марлею і поставте в тепле місце для бродіння на 6-7 днів.
3. З плином часу повинен з'явитися слабкий приємний спиртовий аромат. Готову яблучну брагу процідіть через дрібне пластикове ситечко або марлю, складену в декілька шарів. Розлийте по пляшках, зберігайте в холодильнику не більше трьох днів.