Брага для пиття
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 6 дн. 8 г. 0 хв.
Зазвичай брагу готують для того, щоб потім перегнати її в самогон. Але сама по собі брага - досить непоганий слабоалкогольний напій, який вживали наші предки. Приготувати цей напій просто.
Опис приготування:
Брага - відмінний хмільний напій, який можна приготувати з варення або з соку. Брага, приготована в домашніх умовах, виходить міцністю від 15 градусів. Приготувати її в домашніх умовах вам не складе особливих труднощів. У рецепті докладно описані і показані всі етапи приготування браги. Бродити брага повинна не менше 7 днів. Якщо бродіння припинилося раніше, додайте трохи розведених дріжджів (буквально пару грам). Готова брага не повинна бути солодкою, на смак вона злегка гірчить і має кислуватий присмак.
- Варення - 5 літрів
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Вода - 15 літрів
- Цукор - 1, 5-2 кілограма
Смак і колір браги виходять різними, залежить від того, яке варення будемо використовувати. Варення, до речі, краще брати солодке, яке варили використовуючи 1 кг Цукора 1 кг ягід.
Насамперед прокип'ятимо воду з цукром.
Додамо в ще гарячий сироп варення, добре перемішати. Потім все остудити до 25-30 градусів.
Сухі дріжджі розведемо в невеликій кількості теплої води зі столовою ложкою цукру.
Дріжджі повинні заграти і піднятися пінної шапочкою.
Тепер додамо дріжджі в розведене варення, ретельно перемішати і розіллємо по банкам.
Заповнюємо банки не до самого верху, щільно надягаємо на них гумові рукавички. У пальцях рукавичок робимо проколи голкою, через них буде виходити газ. І ставимо в тепле темне місце до закінчення бродіння. Раз в день бажано перемішувати брагу. Коли рукавички впадуть і брага стане прозорою - бродіння закінчилося. Акуратно зливаємо брагу, залишаючи гущу на дні. Ще раз проціджуємо і ставимо в холодильник.